Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Νοε-2021 12:02

  Βρετανία: Σχεδόν αμετάβλητος ο σύνθετος ΡΜΙ, στις 57,7 από τις 57,8 μονάδες

  Βρετανία: Σχεδόν αμετάβλητος ο σύνθετος ΡΜΙ, στις 57,7 από τις 57,8 μονάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι βρετανικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν τον Νοέμβριο την μεγαλύτερη αύξηση των νέων παραγγελιών από τον Ιούνιο, παράλληλα με τις πιέσεις κόστους-ρεκόρ, σύμφωνα με μια έρευνα που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για μια αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας τον Δεκέμβριο.

  Ο σύνθετος ΡΜΙ της IHS Markit, σημείωσε πτώση στις 57,7 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 57,8 μονάδες τον Οκτώβριο.

  Ωστόσο, το ποσοστό εξακολουθεί να δείχνει ισχυρή ανάπτυξη, και ήταν ελαφρώς υψηλότερο από τις μέσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

  "Ένας συνδυασμός βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης, περαιτέρω ανάπτυξης της αγοράς εργασίας και πληθωριστικών πιέσεων-ρεκόρ, δίνει το πράσινο φως για την αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο”, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson.

  Η BoE παραπλάνησε πολλούς επενδυτές στην αρχή του μήνα με τη διατήρηση των επιτοκίων στο χαμηλό 0,1%, αφού είχε αφήσει να εννοηθεί ότι έρχεται αύξηση των επιτοκίων, διότι ήθελε περισσότερο χρόνια για να αξιολογήσει τη λήξη του κυβερνητικού προγράμματος στήριξης των θέσεων εργασίας την 1η Οκτωβρίου.

  Τα στοιχεία έκτοτε έχουν δείξει τον πληθωρισμό σε υψηλό 10ετίας, στο 4,2% τον Οκτώβριο, ενώ οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να προσλαμβάνουν και οι κενές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν σε ρεκόρ υψηλό.

  Τα στοιχεία του ΡΜΙ έδειξαν πτώση στις προσλήψεις, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, αλλά η IHS Markit τονίζει πως αυτό αντανακλά τις δυσκολίες πρόσληψης παρά την μείωση της ζήτησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ