Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Νοε-2021 09:32

  Η Samsung σχεδιάζει επένδυση 17 δισ. δολ. στο Τέξας για μονάδα παραγωγής τσιπ

  Η Samsung σχεδιάζει επένδυση 17 δισ. δολ. στο Τέξας για μονάδα παραγωγής τσιπ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την κατασκευή μονάδας παραγωγής ημιαγωγών, μια επένδυση περίπου 17 δισ. δολαρίων, στο Τέιλορ του Τέξας, φαίνεται να εξετάζει ο νοτιοκορεατικός κολοσσός της τεχνολογίας Samsung Electronics, την ώρα που η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν πιέζει για την διεύρυνση της εγχώριας παραγωγής τσιπ.

  Η επένδυση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η The Wall Street Journal, ενδεχομένως να ανακοινωθεί και σήμερα, καθώς ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ πρόκειται να κάνει το απόγευμα της Τρίτης μια "οικονομική ανακοίνωση”.

  Η μονάδα στο Τέιλορ, που βρίσκεται στο κέντρο της πολιτείας του Τέξας, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 1.800 νέες θέσεις εργασίας και ωστόσο η παραγωγή ημιαγωγών δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν τα τέλη του 2024, σύμφωνα με έγγραφα που έχει καταθέσει η Samsung στις ρυθμιστικές αρχές της πολιτείας.

  Για να δελεάσει την Samsung, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Taylor έχει προσφέρει κίνητρα που περιλαμβάνουν μείωση του φόρου ακινήτων έως και 92,5% για την πρώτη δεκαετία, με τα φορολογικά κίνητρα να μειώνονται σταδιακά τις επόμενες δεκαετίες.

  Εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε, πάντως, ότι "δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση σχετικά με την τοποθεσία” κατασκευής της μονάδας παραγωγής ημιαγωγών.

  Η επέκταση της δραστηριότητας της Samsung στο Τέξας, όπου ήδη έχει παρουσία, υλοποιήσει σε μια χρονιά που ο κλάδος των ημιαγωγών έχει πραγματοποιήσει ή ανακοινώσει σημαντικές επενδύσεις, ως απόρροια και των κρατικών κινήτρων που παρέχονται για την διεύρυνση της εγχώριας παραγωγής και ενώ οι ελλείψεις ημιαγωγών έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην παραγωγική δυναμικότητα πολλών κλάδων, από αυτούς των smartphones και των οικιακών συσκευών έως αυτόν τον αυτοκινήτων.

  Η Samsung, που αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό ημιαγωγών στον κόσμο βάσει εσόδων, σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 205 δισ. δολάρια την επόμενη τριετία με στόχο κυρίως τη διεύρυνση της παραγωγής τσιπ.

  Η Samsung, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο από πλευράς εσόδων, σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 205 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια, με προτεραιότητα τη δημιουργία τσιπ. 

  Ανάλογες επενδύσεις έχουν ανακοινώσει και άλλες εταιρείες του κλάδου. Ειδικότερα, η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. προγραμματίζει επενδύσεις άνω των 100 δισ. δολαρίων την επόμενη τριετία για την κατασκευή νέων παραγωγικών μονάδων ημιαγωγών, ενώ και η Intel Corp. σχεδιάζει επενδύσεις άνω των 100 δισ. δολαρίων σε ΗΠΑ και Ευρώπη την επόμενη δεκαετία.

  Η ενίσχυση της αμερικανικής παραγωγής ημιαγωγών αποτελεί επίσης προτεραιότητα τόσο της κυβέρνησης Μπάιντεν όσο και του Κογκρέσου, που προωθούν νομοθεσία για την παροχή χρηματοδοτήσεις με στόχο την τόνωση των επενδύσεων στις ΗΠΑ. Τον Ιούνιο, η Γερουσία ενέκρινε άμεσες επιδοτήσεις ύψους 52 δισ. δολαρίων προς τον κλάδο με στόχο την κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής ημιαγωγών, ωστόσο αναμένεται η έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

  Άλλωστε, οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω όσον αφορά την παραγωγή ημιαγωγών, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 12% της παγκόσμιας παραγωγικής δυναμικότητας το 2020 - από 37% το 1990, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών. Η Κίνα, η Ταϊβάν και η Νότια Κορέα έχουν εξελιχθεί στους μεγαλύτεροι κόμβοι παραγωγής τσιπ υπολογιστών, τομέα που οι πολιτικοί έχουν αρχίσει να θεωρούν ως πόρο κρίσιμο για την εθνική ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ