Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Νοε-2021 15:42

  Chicago Fed: Ανάκαμψη του δείκτη οικονομικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο

  Ο συναγερμός για τον πληθωρισμό έχει ήδη χτυπήσει - Τότε γιατί η Fed δεν αύξησε τα επιτόκια;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανέκτησε τη δυναμική της τον Οκτώβριο η αμερικανική οικονομία μετά την υποτονική ανάπτυξη των τελευταίων μηνών, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της Federal Reserve Bank του Σικάγο.

  Ειδικότερα, ο εθνικός δείκτης δραστηριότητας της Fed του Σικάγο αυξήθηκε στις 0,76 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από τις -0,18 μονάδες που κατρακύλησε τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση της FactSet που ανέμεναν άνοδο στις 0,17 μονάδες.

  Ο δείκτης της κεντρικής τράπεζας του Σικάγο αποτελείται από 85 οικονομικούς υποδείκτες από όλες σχεδόν τις κατηγορίες δραστηριοτήτων, οι οποίοι χωρίζονται σε τέσσερις ευρείες κατηγορίες: παραγωγή και εισόδημα, απασχόληση, ανεργία και ώρες απασχόλησης, προσωπική κατανάλωση και στέγαση, και πωλήσεις, παραγγελίες και αποθέματα. Θετική ένδειξη του δείκτη δείχνει ανάπτυξη πάνω από την ιστορική τάση, ενώ αρνητική μέτρηση αντιστοιχεί σε ανάπτυξη κατώτερη της τάση.

  Τον Οκτώβριο, ο δείκτης καταδεικνύει ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης καθώς σηματοδοτεί επιτάχυνση σε σύγκριση με τους δύο προηγούμενους μήνες.

  Και οι τέσσερις ευρείες κατηγορίες δεικτών που απαρτίζουν τον δείκτη συνεισέφεραν θετικά στη μέτρηση του Οκτωβρίου, καθώς όλες βελτιώθηκαν σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

  Η άνοδος του συνολικού δείκτη οφείλεται στη βελτίωση των δεικτών που σχετίζονται με την παραγωγή, οι οποίοι συνεισέφεραν 0,44 μονάδες μετά από συνεισφορά -0,35 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ