Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Νοε-2021 11:07

  Telenor: Συγχωνεύει τις δραστηριότητές της στην Ταϊλάνδη με τη CP Group έναντι 8,6 δισ.

  Telenor: Συγχωνεύει τις δραστηριότητές της στην Ταϊλάνδη με τη CP Group έναντι 8,6 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η νορβηγική Telenor και ο όμιλος της Ταϊλάνδης, Charoen Pokphand Group (CP Group) συμφώνησαν να συγχωνεύσουν τις τηλεπικοινωνιακές τους μονάδες στην Ταϋλάνδη, σε μια συμφωνία 8,6 δισ. Δολαρίων, για τη δημιουργία μιας εταιρείας με περισσότερους από τους μισούς συνδρομητές κινητής στη χώρα της ΝΑ Ασίας.

  Η συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε από την Telenor την Παρασκευή και υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις, είναι πιθανό να δώσει την κυριότητα του ενός τρίτου της συγχωνευμένης οντότητας, σε κάθε μία από τις Telenor και CP Group.

  Η συνεργασία θα εξοπλίσει καλύτερα τις δύο εταιρείες έναντι της κορυφαίας της αγοράς, Advanced Info Service (AIS) και θα τις δώσει μια πιο βαθιά τσέπη για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο επενδυτικό κόστος για το 5G.

  Η Telenor θα συγχωνεύσει την Total Access Communication (Data) με την True Corporation της CP Group, με τον λόγο ανταλλαγής να διαμορφώνεται στις 10,221 μετοχές της True για κάθε μία της Dtac.

  Η συγχωνευμένη εταιρεία της Telenor και της CP Group, θα έχει μερίδιο αγοράς στα έσοδα, ύψους 40%, που είναι παρόμοιο με αυτό της AIS”, ανέφερε ο CEO της Telenor, Sigve Brekke.

  "Η AIS εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος αδελφός σε ό,τι αφορά στην κερδοφορία, επομένως θα μαθαίνουμε όσο προχωρούμε”, τόνισε.

  "Η απόφαση της Telenor να συγχωνεύσει τις συμμετοχές της στην Ταϊλάνδη με την True, δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένων των συγωνεύσεων και εξαγορών της θυγατρικής της στην ASEAN”, επισημαίνει αναλυτής της Jefferies, αναφερόμενος σε μια παρόμοια συμφωνία που σύναψε η εταιρεία στη Μαλαισία νωρίτερα φέτος.

  Η Telenor εκτιμά ότι οι αρχές θα δουν τη συμφωνία θετικά, ανέφερε σε τηλεδιάσκεψη η οικονομικός διευθυντής Tone Hegland Bachke.

  "Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβουμε τη ρυθμιστική έγκριση”, τόνισε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ