Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Νοε-2021 10:50

  Woodside Petroleum και BHP επενδύουν 12 δισ. δολ. για την ανάπτυξη κοιτάσματος αερίου στη Δ. Αυστραλία

  Woodside Petroleum και BHP επενδύουν 12 δισ. δολ. για την ανάπτυξη κοιτάσματος αερίου στη Δ. Αυστραλία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Woodside Petroleum και η BHP Group έδωσαν το τελικό "ΟΚ” για τις επενδύσεις των 12 δισ. Δολαρίων, σχετικά με την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Scarborough στη Δυτική Αυστραλία και την επέκταση του εργοστασίου φυσικού αερίου Pluto, με το πρώτο φορτίο να αναμένεται το 2026.

  Η έγκριση ήρθε την ίδια στιγμή που η Woodside και η BHP υπέγραψαν μια συμφωνία για τη συγχώνευση του πετρελαϊκού βραχίονα της BHP στη Woodside, για τη δημιουργία ενός κορυφαίου, ανεξάρτητου παραγωγού πετρελαίου και αερίου παγκοσμίως, όπως ανακοινώθηκε αρχικά τον Αύγουστο.

  "Οι σημερινές αποφάσεις θέτουν τη Woodside σε μια πορεία μετασχηματισμού. Το Scarborough θα συμβάλει σημαντικά στις ταμειακές ροές του Woodside, στη χρηματοδότηση των μελλοντικών εξελίξεων και στα νέα ενεργειακά προϊόντα, και στις αποδόσεις των μετόχων”, ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Woodside, Meg O’ Neil, σε ανακοίνωσή της.

  Το αδελφοποιημένο project Scarborough και Pluto Train 2, είναι απαραίτητο για το μέλλον της Woodside, της μεγαλύτερης ανεξάρτητης εταιρείας πετρελαίου και αερίου της Αυστραλίας, που έχει περιορισμένη ανάπτυξη εδώ και πολλά χρόνια.

  Η τελική επενδυτική απόφαση για το project αναβλήθηκε τον Μάρτιο πέρυσι, εξαιτίας της πανδημίας.

  Το Scarborough θα είναι σε θέση να παράγει 8 εκατ. Τόνους ετησίως LNG για εξαγωγές και 180 terajoules αερίου ημερησίως για την εγχώρια αγορά.

  Οι καταναλωτές έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 60% της χωρητικότητας του Scarborough, συμπεριλαμβανομένου και αερίου για ένα προτεινόμενο εργοστάσιο στη Δυτική Αυστραλία.

  Το ποσοστό συμμετοχής της Woodside στην επένδυση για το project ανέρχεται στα 6,9 δισ. Δολάρια, ενώ η BHP τη Δευτέρα έδωσε την έγκριση της για δαπάνες 1,5 δισ. Δολαρίων για την πρώτη φάση της ανάπτυξης του Scarborough.

  Η ίδια δεν είναι μέτοχος στο εργοστάσιο LNG Pluto.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ