Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Νοε-2021 15:59

  FDA: Εγκρίνει τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίου Pfizer και Moderna για όλους τους ενήλικες

  FDA: Εγκρίνει τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίου Pfizer και Moderna για όλους τους ενήλικες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε των ΗΠΑ, σήμερα, Παρασκευή τις ενισχυτικές δόσεις κατά του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer-BioNTech και Moderna για όλους τους ενήλικες, μια κίνηση που πρόκειται να κάνει τις ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου διαθέσιμες σε όλους τους ανθρώπους από 18 ετών και πάνω. 

  Η Pfizer ζήτησε άδεια την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη αποτελέσματα από μια κλινική δοκιμή Φάσης 3 με περισσότερους από 10.000 συμμετέχοντες, καθώς διαπίστωσε ότι η τρίτη δόση ήταν ασφαλής και αποτελεσματική. Η Moderna ζήτησε άδεια την Τετάρτη.

  "Ο FDA αποφάσισε ότι τα δεδομένα που είναι τώρα διαθέσιμα υποστηρίζουν την επέκταση της ενισχυτικής δόσης των εμβολίων Moderna και Pfizer – BioNtech  σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω” όπως δήλωσε ο Dr. Peter Marks, διευθυντής τμήματος έρευνας του  FDA.

  Η έγκριση έρχεται περίπου με δύο μήνες καθυστέρηση διότι οι επιστήμονες που συμβουλεύουν τον FDA απέρριψαν τα αρχικά σχέδια της διοίκησης να ξεκινήσει τη διανομή των ενισχυτικών δόσεων σε όλους τους ενήλικες στις 20 Σεπτεμβρίου επικαλούμενοι την έλλειψη δεδομένων.  Η Moderna υπέβαλε εκ νέου την αίτησή της μολις πριν από δύο ημέρες και οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τελικά την απόφαση σήμερα το πρωί. 

  "Αυτή η άδεια χρήσης της ενισχυτικής δόσης έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς εισερχόμαστε στους χειμερινούς μήνες και αντιμετωπίζουμε αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων κορονοϊού και εισαγωγές στα νοσοκομεία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ