Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Νοε-2021 09:17

  Η Τουρκία αγόρασε τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων

  Η Τουρκία αγόρασε τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τουρκία αγόρασε ακόμα ένα πλοίο γεωτρήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Φατίχ Ντονμέζ.

  "Το τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων μας εντάσσεται στον στόλο μας ακολουθώντας τα Φατίχ, Γιαβούζ και Κανουνί", είπε ο Ντονμέζ. "Ευχαριστώ όλους τους εργαζομένους μας που έχυσαν τον ιδρώτα τους 24 ώρες το 24ωρο για να φέρουν φυσικό αέριο από τη Μαύρη Θάλασσα πριν από το 2023".

  Το νέο σκάφος μήκους 238 μέτρων θα έχει μέγιστο βάθος γεώτρησης 12.200 μέτρα και μέγιστο επιχειρησιακό βάθος 3.600 μέτρα, σύμφωνα με infographic του υπουργείου.

  Από πέρυσι, η Τουρκία έχει ανακαλύψει 540 και 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα και οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι η μεγαλύτερη ανακάλυψη μέχρι σήμερα θα μειώσει σημαντικά την εξάρτηση της Τουρκίας από το εξωτερικό για ενέργεια.

  Οι προσπάθειες εξερεύνησης της Άγκυρας στη Μεσόγειο ήταν η αιτία της αυξημένης έντασης, καθώς λέει ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα στους πόρους που πρέπει να αντληθούν από τις περιοχές που ανήκουν στην Ελλάδα και την Κύπρο.

  Τον Μάιο, ο Ντονμέζ είχε σηματοδοτήσει την επέκταση των προσπαθειών της Τουρκίας από τις νότιες ακτές της. Οι τρέχουσες προσπάθειες επικεντρώνονται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ