Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Νοε-2021 18:03

  Cisco: "Βουτιά" 5,5% στον απόηχο των "αντικρουόμενων" αποτελεσμάτων

  Cisco: "Βουτιά" 5,5% στον απόηχο των "αντικρουόμενων" αποτελεσμάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.30

  Η μετοχή της Cisco Systems έκλεισε με απώλειες 5,5% την Πέμπτη, στον απόηχο των αντικρουόμενων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η εταιρεία για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο. 

  Για μεγάλο μέρος της συνεδρίασης, η μετοχή βρισκόταν στο -9% οδεύοντας προς το μεγαλύτερο ημερήσιο sell-off από τις 13 Αυγούστου 2020, όταν και διολίσθησε κατά 11,2%, λόγω των αποτελεσμάτων της για το δ' οικονομικό τρίμηνο του 2020. 

  Ειδικότερα, η εταιρεία δικτύωσης υπολογιστών ανακοίνωσε αποτελέσματα α' οικονομικού τριμήνου ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων της Wall Street, αλλά αναθεώρησε προς το κατώτερο επίπεδο το guidance.

  Η Cisco ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 3 δισ. δολαρίων ή 70 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με καθαρά κέρδη ύψους 2,2 δισ. δολαρίων ή 51 σεντς ανά μετοχή το προηγούμενο τρίμηνο. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας ήταν 3,5 εκατ. δολάρια ή 82 σεντς ανά μετοχή.

  Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% στα 12,9 δισ. δολάρια, από 11,9 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα της FactSet ανέμεναν κέρδη 80 σεντς και έσοδα 12,98 δισ. δολάρια.

  "Το α' τρίμηνο είχαμε ισχυρή ανάπτυξη και συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση παρά το πολύ δυναμικό περιβάλλον προσφοράς", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco Τσακ Ρόμπινς σε ανακοίνωση για την έκθεση αποτελεσμάτων.

  Η εταιρεία αναμένει κέρδη 64 σεντς έως 68 σεντς ανά μετοχή, ή 80 σεντς έως 82 σεντς σε προσαρμοσμένη βάση, στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο. Οι αναλυτές προέβλεπαν 70 σεντς και 82 σεντς αντίστοιχα, σύμφωνα με την FactSet.

  Η Cisco, όπως και οι περισσότεροι μεγάλοι προμηθευτές τεχνολογικών εξαρτημάτων, αντιμετωπίζει προβλήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα που έχουν αντισταθμίσει εν μέρει τις ισχυρές εταιρικές πωλήσεις. Αυτή η αντικρουόμενη δυναμική ήταν στο επίκεντρο των αναλυτών.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ