Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Νοε-2021 13:05

  Evans (Fed): Υπάρχει περισσότερη αβεβαιότητα για τον πληθωρισμό σε σχέση με πριν λίγους μήνες

  Evans (Fed): Παροδικός ο πληθωρισμός - Θα πέσει κάτω από τον στόχο του 2% μολίς αρθούν τα προβλήματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην παραδοχή ότι ο πληθωρισμός έχει επιμείνει για μεγαλύτερο διάστημα από ότι ανέμενε, προχώρησε ένα από τα πιο "επιθετικά” στελέχη της Federal Reserve.

  "Τώρα, θα παραδεχθώ ότι αυτό κρατάει περισσότερο από ό,τι περίμενα. Περίμενα ότι η εφοδιαστική αλυσίδα θα ήταν πιο ανθεκτική από ό,τι έχουμε δει”, τόνισε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans.

  Μέχρι το μέσον του επομένου έτους, η Fed θα μάθε εάν η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί και εάν οι τιμές πρόκειται να επανέλθουν. "Επικρατεί μεγαλύτερη αβεβαιότητα από ό,τι περίμενα πριν από μερικούς μήνες”, τόνισε ο Evans.

  Ο ίδιος τόνισε πως η οικονομία είχε καλό momentum, αν και εκτροχιάστηκε λίγο από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στο γ΄ τρίμηνο.

  Δήλωσε ότι μια ξαφνική διακοπή των αγορών ομολόγων από τη Fed δεν θα είχε καλό αντίκτυπο, καθώς επανέλαβε την στάση την οποία θα κρατήσει μέχρι τα μέσα του επομένου έτους η κεντρική τράπεζα ώστε να ολοκληρώσει το tapering και στη συνέχεια θα αρχίσει να σκέφτεται πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για αύξηση των επιτοκίων.

  Πρόσθεσε πως δεν είναι τόσο νευρικός όσο οι τιμές κατοικιών τώρα, καθώς η fed θα έπρεπε να οδεύει σε κρίση subrime.

  "Είμαι πιο σίγουρος ότι δεν έχουμε τον ίδιο τύπο μόχλευσης στα στεγαστικά προϊόντα”, τόνισε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ