Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Νοε-2021 11:56

  Metro Bank: Τερματίστηκαν οι συνομιλίες εξαγοράς της από την Carlyle, καταρρέει η μετοχή 16%

  Metro Bank: Τερματίστηκαν οι συνομιλίες εξαγοράς της από την Carlyle, καταρρέει η μετοχή 16%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική private equity εταιρεία Carlyle ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες για μια πιθανή προσφορά εξαγοράς της Metro Bank έχουν τερματιστεί, στέλνοντας τις μετοχές της βρετανικής τράπεζας σε κατακόρυφη πτώση 16%.

  Η Metro Bank ανακοίνωσε την προσέγγιση εξαγοράς από την Carlyle νωρίτερα στον μήνα.

  "Το δ.σ. συνεχίζει να πιστεύει ακράδαντα στην αυτόνομη στρατηγική και στις μελλοντικές προοπτικές της Metro Bank”, αναφέρει η τράπεζα ως απάντηση στην ανακοίνωση της Carlyle.

  Καμία εταιρεία δεν εξήγησε για ποιον λόγο οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν.

  Η μετοχή της Metro Bank, υποχωρεί 16% στις 110,8 πένες.

  Η τιμή της είχε σημειώσει άνοδο μετά από την ανακοίνωση των συνομιλιών για την εξαγορά της, αλλά από τον Φεβρουάριο του 2020 έχει μειωθεί στο μισό καθώς η ίδια και άλλες μεσαίες τράπεζες, δυσκολεύονται με τα χαμηλά επιτόκια και τον ανταγωνισμό.

  Η Metro Bank προσπαθεί να αντιστρέψει την πορεία της μετά από την ανακοίνωση ενός μεγάλου λογιστικού λάθος το 2019 που οδήγησε στην αποχώρηση υψηλόβαθμων στελεχών της και σε σημαντική πτώση της μετοχής της.

  Η Metro Bank, η οποία ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια περίπου για να αμφισβητήσει την κυριαρχία των παλαιότερων τραπεζικών κολοσσών, δυσκολεύεται να δημιουργήσει κέρδη από μια αυξανόμενη βάση καταθετών.

  Ωστόσο οι ζημιές της συρρικνώθηκαν τον Ιούλιο, καθώς η βρετανική οικονομία ανέκαμψε από την πανδημία, η οποία άφησε τις μικρότερες τράπεζες πιο ευάλωτες σε σχέση με τις μεγαλύτερες και πιο διαφοροποιημένες ανταγωνιστικές της, καθώς τα επιτόκια διαμορφώθηκαν σε χαμηλά ρεκόρ.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ