Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Νοε-2021 10:04

  National grid: Αναμένει υψηλότερα κέρδη στο σύνολο της χρήσης από τις εκτιμήσεις

  National grid: Αναμένει υψηλότερα κέρδη στο σύνολο της χρήσης από τις εκτιμήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η National grid PLC ανακοίνωσε πως αναμένει τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης να διαμορφωθούν σημαντικά υψηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ ανακοίνωσε βελτιωμένα κέρδη στο εξάμηνο.

  Η εταιρεία ενεργειακών δικτύων του Ηνωμένου Βασιλείου προβλέπει ότι τα υποκείμενα κέρδη ανά μετοχή για τη χρήση μέχρι τις 31 Μαρτίου, θα είναι σημαντικά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 5%-7%.

  Αυτό αποδίδεται στην πρόωρη ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νορβηγίας μέσω του North Sea Link και στις υψηλότερες τιμές δημοπρασιών σε όλο το χαρτοφυλάκιο διασυνδέσεων, το οποίο αναμένεται να αυξήσει ται λειτουργικά κέρδη κατά 100 εκατ. στερλίνες επιπλέον (134,9 εκατ. δολάρια).

  Επιπλέον, η National Grid τόνισε πως τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν στα 1,08 δισ. στερλίνες στο εξάμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, από τα 583 εκατ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο.

  Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα από τη Western Power Distribution και από τα εμπορεύματα, η βελτίωση προήλθε από την έναρξη των εργασιών στη διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας IFA-2, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλειου και Γαλλίας, από τη μειωμένη επίδραση από την πανδημία, και από τα υψηλότερα έσοδα από τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο βασίλειο.

  Τα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 47% στα 1,41 δισ. στερλίνες, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις για 1,40 δισ. στερλίνες.

  Ανακοίνωσε τη διανομή προμερίσματος 17,21 πενών ανά μετοχή, υψηλότερα από τις 17 πένες πριν από ένα χρόνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ