Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Νοε-2021 08:24

  Κίνα: Συμφωνίες οικονομικού ύψους $1,1 δισ. στην 14η Επιχειρηματική Διάσκεψη Κίνας - Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής

  Κίνα: Συμφωνίες οικονομικού ύψους $1,1 δισ. στην 14η Επιχειρηματική Διάσκεψη Κίνας - Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συμφωνίες οικονομικής αξίας περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπογράφτηκαν στη διάρκεια της 14ης Επιχειρηματικής Διάσκεψης Κίνας-Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (LAC) που πραγματοποιήθηκε στον δήμο Τσονγκτσίνγκ που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κίνας.

  Η διήμερη διάσκεψη ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με την υπογραφή 18 συμφωνιών συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ συμφωνιών μεταξύ εταιριών από την Κίνα και τη Λατινική Αμερική στους τομείς της κτηνοτροφίας, των ορυκτών, των αυτοκινήτων, αλλά και του ιατρικού εξοπλισμού.

  Η Κίνα αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη της περιοχής LAC με τον ετήσιο όγκο των εμπορικών συναλλαγών να είναι μεγαλύτερος από 300 δισεκατομμύρια δολάρια για τρία συνεχόμενα χρόνια.

  Η περιοχή LAC αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο προορισμό για τις επενδύσεις εξωτερικού της Κίνας, με περισσότερες από 2.700 επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από το Πεκίνο στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

  Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2007 και αποτελεί την πρώτη πλατφόρμα για την οικονομία και την προώθηση του κινεζικού εμπορίου στη Λατινική Αμερική.

  Η 15η διάσκεψη μεταξύ της Κίνας και της Λατινικής Αμερικής θα πραγματοποιηθεί στον Ισημερινό.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ