Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Νοε-2021 21:58

  IIF: Στα $296 τρισ. υποχώρησε το παγκόσμιο χρέος το γ' τρίμηνο

  Το χρέος των ΗΠΑ θα υπερβεί το ΑΕΠ το 2021 λόγω των πακέτων τόνωσης ελέω κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το παγκόσμιο χρέος υποχώρησε το γ' τρίμηνο, αν και παρέμεινε κοντά στα επίπεδα ρεκόρ που "άγγιξε" τον Ιούνιο, ενώ το χρέος στις αναδυόμενες αγορές έφτασε σε νέο ρεκόρ στα 92,6 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

  Το συνολικό χρέος, συμπεριλαμβανομένου του χρέους των κυβερνήσεων, των νοικοκυριών και των εταιρειών, μειώθηκε στα 296 τρισ. δολάρια στα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά από αύξηση σε επίπεδα ρεκόρ το β' τρίμηνο.

  Σύμφωνα με την έκθεση, βρίσκεται περίπου 36 τρισ. δολάρια πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

  Ο λόγος του χρέους προς το παγκόσμιο ΑΕΠ υποχώρησε πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, αγγίζοντας το 350% στο τέλος του γ' τριμήνου, καθώς οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο ανακάμπτουν από τον αντίκτυπο που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

  Σημειώνεται ότι το συνολικό χρέος των αναδυόμενων αγορών ανήλθε στα 92,6 τρισ. δολάρια.

  Το συνολικό χρέος στην Κίνα έχει αυξηθεί κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες από τα τέλη του 2019 στο 330%, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 80% της αύξησης του χρέους στις αναδυόμενες αγορές κατά τη διάρκεια της περιόδου. Το δημόσιο χρέος των αναδυόμενων αγορών παρέμεινε περίπου στο 63% του ΑΕΠ.

  Στις αναδυόμενες αγορές εξαιρουμένης της Κίνας, το συνολικό χρέος έφτασε στο ρεκόρ των 36,4 τρισ. δολαρίων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ