Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Νοε-2021 15:15

  Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων για ενίσχυση της παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού

  Έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Ωραία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να επενδύσεις δισεκατομμύρια δολάρια με στόχο την διεύρυνση της παραγωγικής δυναμικότητας εμβολίων κατά του κορονοϊού, με στόχο την παραγωγή τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δόσεων έως το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times την Τετάρτη, που επικαλούνται κορυφαίους συμβούλους του Λευκού Οίκου.

  Η ανακοίνωση που αναμένεται να γίνει σήμερα Τετάρτη έρχεται καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, αντιμετωπίσει αυξανόμενες πιέσεις από ακτιβιστές να αυξήσει την προμήθεια εμβολίων στις φτωχότερες χώρες.

  Το επενδυτικό πρόγραμμα για αύξηση της παραγωγής εμβολίων θα αποτελεί τμήμα της συνεργασίας ιδιωτικού-δημόσιου τομέα για την αντιμετώπιση των αναγκών σε εμβόλια τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε όλο τον κόσμο, αλλά και στο πλαίσιο προετοιμασίας για ενδεχόμενες μελλοντικές πανδημίες, όπως δήλωσαν στους New York Times ο Δρ David Kessler, ο οποίος επιβλέπει τη διαδικασία διανομής των εμβολίων, και ο Jeff Zients, συντονιστής του σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας του Λευκού Οίκου.

  Το σχέδιο εκτιμάται ότι θα απαιτήσει δαπάνες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα προέλθουν από το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης που υπέγραψε ο Μπάιντεν τον Μάρτιο, πρόσθεσε ο Kessler.

  "Αφορά την ανάγκη διασφάλισης αυξημένης παραγωγικής δυναμικότητας κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού αλλά και την προετοιμασία για την επόμενη πανδημία”, πρόσθεσε ο Kessler στους New York Times.

  "Στόχος, στην περίπτωση μιας μελλοντικής πανδημίας, ενός μελλοντικού ιού, είναι να έχουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης εμβολίου εντός έξι έως εννέα μηνών από την ταυτοποίηση του παθογόνου της πανδημίας και να έχουμε αρκετά εμβόλια για όλους τους Αμερικανούς”, πρόσθεσε.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ