Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Νοε-2021 15:31

  Γάλλοι βουλευτές υπέρ χορήγησης ασύλου στον Ασάνζ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  Την ώρα που στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζεται η εκδίκαση ένστασης των ΗΠΑ, δεκάδες γάλλοι βουλευτές τάσσονται υπέρ της χορήγησης ασύλου στον αυστραλό whistle-blower.

  "Η Γαλλία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στη μοίρα του Τζούλιαν Ασάνζ" υπογραμμίζουν με πρόταση ψηφίσματος γάλλοι βουλευτές, που ζητούν από τη Γαλλία να του προσφέρει πολιτικό άσυλο. Την εν λόγω πρόταση υπέγραψαν χθες 40 βουλευτές από τα κόμματα της αριστεράς, της πλειοψηφίας και της κεντροδεξιάς, οι οποίοι και χαρακτήρισαν τον Ασάνζ ως "θύμα μίας δικαστικής καταδίωξης που στην ουσία είναι πολιτική".

  "Μόνο η Γαλλία θα μπορέσει να σώσει τον Τζούλιαν" φώναξε χθες και ο πατέρας του, που έφθασε στο Παρίσι, συνοδευόμενος από την Στέλα Μόρις, πρώην δικηγόρο και μητέρα των δύο παιδιών του Τζούλιαν Ασάνζ.

  Συζήτηση στη γαλλική βουλή για την προστασία πληροφοριοδοτών

  Η κινητοποίηση των Γάλλων βουλευτών συνάδει με τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιου για την ενίσχυση της προστασίας των πληροφοριοδοτών αυτών που καταγγέλλουν τους κινδύνους σε μία κοινωνία. Μερίδα των βουλευτών της ομάδας των Ανυπότακτων (LFI) του Ζαν Λυκ Μελανσόν ζητούν να επεκταθεί η προστασία και στους καταγγέλλοντες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

  Για να συζητηθεί στη Βουλή το ψήφισμα για τον Τζούλιαν Ασάνζ, θα πρέπει να τεθεί στην ημερήσια διάταξη από την κυβέρνηση ή την πλειοψηφία της, ή ακόμα με την ευκαιρία μιας ημέρας που προορίζεται για ομάδα μειοψηφίας. Για την ώρα ωστόσο δεν έχει ορισθεί ακόμα μια τέτοια διαδικασία.

  Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ