Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Νοε-2021 10:53

  McColl’s: Προβλέπει χαμηλότερα κέρδη στο έτος, "βουτιά" 33% για τη μετοχή

  McColl’s: Προβλέπει χαμηλότερα κέρδη στο έτος, "βουτιά" 33% για τη μετοχή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική εταιρεία λιανικής McColl’s προέβλεψε χαμηλότερα κέρδη στο έτος, καθώς η έλλειψη οδηγών φορτηγών και η ανεπαρκής προσφορά βασικών προϊόντων εντάθηκαν στο δ΄ τρίμηνο και έπληξαν τα έσοδα, στέλνοντας τις μετοχές της σε βουτιά 33%.

  Η μετοχή της εταιρείας διαμορφώθηκε σε χαμηλό-ρεκόρ στις 11,7 πένες, και οδεύει προς τη χειρότερη ημέρα στη διάρκεια της επταετούς περιόδου που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο.

  Η McColl’s τόνισε πως συνεργάζεται με τον συνεργάτη της χονδρικής Morrisons, προκειμένου να αποκαταστήσει τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά δεν μπόρσε να μετριάσει πλήρως την επίδραση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας στα καταστήματα, οδηγώντας σε σημαντικά χαμηλότερα έσοδα από ό,τι αναμενόταν.

  Οι επιχειρήσεις λιανικής παγκοσμίως δυσκολεύονται με τις σφιχτές αγορές εργασίας και τις στάσιμες αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς οι οικονομίες ανοίγουν εκ νέου από τους περιορισμούς της πανδημίας, ενώ η Βρετανία επίσης αντιμετωπίζει έλλειψη εργαζόμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του Brexit.

  "Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα επιδεινώνονται κατά το β΄ εξάμηνο, αλλά οι εξωτερικοί παράγοντες δεν έχουν αμβλυνθεί και συνεχίζουν να επηρεάζουν μεγάλο μέρος της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Jonathan miller.

  Η εταιρεία με δίκτυο 1265 καταστημάτων ψιλικών σε όλη την Αγγλία, Σκοτία, Ουαλία, αναμένει τώρα κέρδη από τις βασικές δραστηριότητες μεταξύ 20-22 εκατ. Στερλίνων (26,93-29,62 εκατ. Δολάρια) για το 12μηνο μέχρι τις 28 Νοεμβρίου.

   

  Πέρυσι είχε ανακοινώσει 29,1 εκατ. στερλίνες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ