Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Νοε-2021 23:59

  Ο Μπάιντεν θα αποφασίσει έως το τέλος της εβδομάδας για την υποψηφιότητα του επόμενου προέδρου της Fed

  Ο Μπάιντεν θα αποφασίσει έως το τέλος της εβδομάδας για την υποψηφιότητα του επόμενου προέδρου της Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει έως το τέλος της εβδομάδας εάν θα ορίσει τον Τζερόμ Πάουελ για το πόστο του επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), ανανεώνοντας τη θητεία του, μια απόφαση που προκαλεί τριβές στις τάξεις του Δημοκρατικού κόμματος.

  Αυτή η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση θα γίνει "μέσα στις επόμενες περίπου τέσσερις ημέρες", τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους σήμερα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Νιου Χάμσαϊρ.

  Διορισμένος από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fed πριν προαχθεί σε πρόεδρο της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ από τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζερόμ Πάουελ θα ολοκληρώσει τον Φεβρουάριο την τετραετή θητεία του ως επικεφαλής της Fed.

  Ο Μπάιντεν έχει την επιλογή να του προσφέρει μια δεύτερη θητεία ή να διορίσει άλλο/ην στο πόστο αυτό. Αλλά στη συνέχεια θα εναπόκειται στη Γερουσία να ψηφίσει αν θα επικυρώσει ή όχι τον διορισμό της επιλογής υποψηφίου του προέδρου.

  Την ώρα που το Δημοκρατικό Κόμμα εμφανίζεται διχασμένο απέναντι στα σχέδια κοινωνικών και περιβαλλοντικών μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί να προωθήσει ο Μπάιντεν, η επιλογή προέδρου της Fed αποτελεί ιδιαίτερα λεπτό ζήτημα.

  Αν ο Δημοκρατικός πρόεδρος επιλέξει τον Πάουελ, η επικύρωση της υποψηφιότητας του στη Γερουσία θεωρείται σχεδόν εξασφαλισμένη με τον κίνδυνο ωστόσο η επιλογή αυτή να θίξει την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του, που έχει ζητήσει την μη ανανέωση της θητείας του.

  Σε διαφορετική περίπτωση ο ένοικος του Λευκού Οίκου θα μπορούσε να επιλέξει για υποψήφια πρόεδρο της Fed την Λίελ Μπρέιναρντ, το μοναδικό Δημοκρατικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας. Στη συνέχεια όμως ο διορισμός της θα μπορούσε να καταψηφισθεί στη Γερουσία.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ