Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Νοε-2021 21:33

  Ο Μακρόν κρίνει "χρήσιμη" την διάσκεψη για το κλίμα COP26 με "λύπες αλλά και προόδους"

  Ο Μακρόν κρίνει "χρήσιμη" την διάσκεψη για το κλίμα COP26 με "λύπες αλλά και προόδους"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε σήμερα "χρήσιμη" τη διάσκεψη για το κλίμα COP26, που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με "λύπες, αλλά και προόδους" στον τελικό συμβιβασμό που επιτεύχθηκε στην προσπάθεια για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

  Ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε ιδιαίτερα τη δέσμευση περίπου 200 χωρών να "επιταχύνουν τη μείωση της χρήσης άνθρακα". "Παραμένουμε σε εγρήγορση για να πετύχουμε το επόμενο βήμα: μια ανακοίνωση κατάργησης του άνθρακα υπογεγραμμένη από χώρες με μεγάλες εκπομπές", συνέχισε σε μια σειρά από tweets.

  Ο Μακρόν χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι περίπου 100 χώρες, που αντιπροσωπεύουν την παραγωγή "του ήμισυ των εκπομπών μεθανίου", συμφώνησαν να "μειώσουν τις εκπομπές τους κατά 30% έως το 2030". "Τώρα το άλλο μισό πρέπει να δεσμευτεί", προέτρεψε.

  Οι 200 χώρες της COP26 ενέκριναν το Σάββατο στη Γλασκώβη μια συμφωνία για την επιτάχυνση της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, χωρίς να διασφαλίσουν ότι θα την περιορίσουν στο 1,5°C ούτε να απαντούν σε αιτήματα βοήθειας από φτωχές χώρες.

  Η COP26 "επιβεβαίωσε τη σημασία ότι όλοι οφείλουμε να πετύχουμε τη συγκέντρωση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων κινητοποίησης για να υποστηρίξουμε τη μετάβαση χωρών που διαθέτουν λιγότερα".

  "Ζήτησα να αναπληρώσουμε το χρόνο που χάθηκε το 2020 και το 2021", είπε ο αρχηγός του κράτους. "Το χρωστάμε στην νεολαία μας. Δεν θα το αφήσουμε!", κατέληξε.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ