Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Νοε-2021 20:22

  Τηλεφωνική επικοινωνία των επικεφαλής της Roskosmos και της NASA

  Τηλεφωνική επικοινωνία των επικεφαλής της Roskosmos και της NASA
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο επικεφαλής της Roskosmos (ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας) Ντμίτρι Ρογκόζιν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον επικεφαλής της NASA γερουσιαστή Μπιλ Νέλσον, συζήτησε ζητήματα ασφάλειας του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και κοινά σχέδια, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Roskosmos που αναρτήθηκε στο κανάλι που διαθέτει στο Telegram.

  "Στις 19:00 ώρα Μόσχας είχα λεπτομερή τηλεφωνική συνομιλία με τον επικεφαλής της NASA, γερουσιαστή Μπιλ Νέλσον. <...> Συνοπτικά και στα ρωσικά, μπορώ να πω ότι προχωράμε, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των πληρωμάτων μας στον ISS, κάνοντας κοινά σχέδια" έγραψε ο Ρογκόζιν.

  Ο Ρογκόζιν, έγραψε ότι περιμένει τον Νέλσον στην Μόσχα. "Περιμένω τον Μπίλ στην Μόσχα, αφού για άγνωστους λόγους δεν μπορώ να επισκεφθώ τις ΗΠΑ. Ελπίζω πως σύντομα θα συναντηθούμε", υπογράμμισε ο Ρογκόζιν.

  Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε νεότερη ανακοίνωση του με αφορμή την καταστροφή ενός παλαιού ρωσικού δορυφόρου κατά την δοκιμή ενός υπερσύγχρονου όπλου (αντιδορυφορικού πυράυλου), που προκάλεσε την αντίδραση της Ουάσιγκτον αλλά και του ΝΑΤΟ, αναφέρει ότι τα τμήματα του δορυφόρου που καταστράφηκε, δεν απειλούν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά 40-60 χιλιομέτρων πιο κάτω από το σημείο της συντριβής του δορυφόρου.

  "Οι ειδικοί του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα οπτικοποίησης της κατάστασης στο διάστημα, με βάση πραγματικά δεδομένα, προσομοίωσαν την κίνηση των θραυσμάτων και των νεοεντοπισθέντων διαστημικών αντικειμένων σε σχέση με τα εν λειτουργία διαστημόπλοια και τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Στη βιντεοαπείκονιση φαίνεται καλά ότι τα αντικείμενα κινούνται σε τροχιές με διαφορετικές κλίσεις σε διαφορετικά επίπεδα. Επιπλέον, ο ISS βρίσκεται 40-60 χιλιόμετρα κάτω από τα θραύσματα της καταστροφής του διαστημικού δορυφόρου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ