Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Νοε-2021 16:50

  Virgin Atlantic: Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πούλησε πακέτο μετοχών αξίας 300 εκατ. δολαρίων

  Virgin Atlantic: Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πούλησε πακέτο μετοχών αξίας 300 εκατ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πούλησε ένα πακέτο 15,6 εκατ. μετοχων της Virgin Galactic -περίπου το 6% της εταιρείας- συνολικής αξίας 300 εκατ. δολαρίων και πλέον κατέχει το 11,9%.

  Τα έσοδα από την πώληση των μετοχών θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις του 71χρονου δισεκατομμυριούχου στον κλάδο ταξιδίων και αναψυχής που έχουν πληγεί από την πανδημία, και θα συνδράμουν στην ανάπτυξη νέων και υφιστάμενων project, δήλωσε εκπρόσωπος της Virgin Group.

  Ο Μπράνσον παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Virgin Galactic με μερίδιο αξίας περίπου 600 εκατ. δολαρίων, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής τη Δευτέρα.

  Με την τελευταία κίνηση, οι συνολικές πωλήσεις μετοχών της Virgin Galactic από τον Μπράνσον ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια από το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού, σύμφωνα με το Bloomberg. Συγκεκριμένα πούλησε μετοχές αξίας 300 εκατ. δολαρίων τον Αύγουστο και 150 εκατ. δολαρίων τέσσερις μήνες νωρίτερα, αφού συγκέντρωσε περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2020.

  Το σύνολο της περιουσίας του Ρίτσαρντ Μπράνσον ανέρχεται σε περίπου 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

  Η μετοχή της Virgin Galactic έχει υπποχωρήσει κατά 20% από την αρχή του χρόνου, εν μέρει λόγω των καθυστερήσεων για την έναρξη των εμπορικών πτήσεών της. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ