Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Νοε-2021 15:37

  ΗΠΑ: Οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 1,2% τον Οκτώβριο

  ΗΠΑ: Οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 1,2% τον Οκτώβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΥΜΕΡΩΣΗ: 16.03

  Οι τιμές των εισαγωγών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Οκτώβριο, καθώς το κόστος των προϊόντων πετρελαίου και των τροφίμων αυξήθηκε, ενισχύοντας τα σημάδια ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να παραμείνει υψηλός για λίγο.

  Ειδικότερα, οι τιμές των εισαγωγών αυξήθηκαν 1,2% τον Οκτώβριο μετά από άνοδο 0,4% τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας της χώρας. Σε ετήσια βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 10,7% τον Οκτώβριο μετά από άνοδο 9,3% τον Σεπτέμβριο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούσαν ότι οι τιμές των εισαγωγών θα αυξάνονταν κατά 1%.

  Στο μεταξύ, οι τιμές των εισαγόμενων καυσίμων αυξήθηκαν κατά 8,6% τον περασμένο μήνα μετά από αύξηση 3,9% τον Σεπτέμβριο ενώ το κόστος των εισαγόμενων τροφίμων αυξήθηκε κατά 0,8%.

  Εξαιρουμένων των καυσίμων και των τροφίμων, οι τιμές των εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά 0,3%. Αυτός ο συγκεκριμένος δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος από τον Σεπτέμβριο και αυξήθηκε κατά 5% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο.

  Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι τιμές εξαγωγών αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Οκτώβριο μετά από άνοδο 0,4% τον Σεπτέμβριο. Οι τιμές των αγροτικών εξαγωγών ανέκαμψαν 1%. Οι τιμές εξαγωγών μη αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 1,5%. Οι τιμές εξαγωγών αυξήθηκαν κατά 18% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, στη μεγαλύτερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 1983.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ