Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Νοε-2021 13:10

  Ανάπτυξη 3,7% για την ευρωζώνη στο γ΄ τρίμηνο, αυξήθηκε 0,9% η απασχόληση

  Ανάπτυξη 3,7% για την ευρωζώνη στο γ΄ τρίμηνο, αυξήθηκε 0,9% η απασχόληση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ισχυρό ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία της ευρωζώνης στο γ΄ τρίμηνο, ανακτώντας σχεδόν πλήρως το κενό που δημιουργήθηκε από την ύφεση που προκάλεσε ο κορονοϊός, αλλά η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί κατακόρυφα στους επόμενους μήνες, καθώς η ώθηση από την επανέναρξη των οικονομιών εξασθενεί.

  Η οικονομία αναπτύχθηκε 2,2% στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και επιβεβαιώνοντας τις πρώτες εκτιμήσεις που ανακοινώθηκαν στις 29 Οκτωβρίου.

  Στο β΄ τρίμηνο, η οικονομία της περιοχής είχε αυξηθεί κατά 2,1%.

  Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμό 3,7%, σύμφωνα με τις δεύτερες εκτιμήσεις της περιόδου, επίσης αμετάβλητος ρυθμός από το α΄ τρίμηνο.

  Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης θα μειωθεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2021, καθώς η επίδραση από το άνοιγμα της οικονομίας μετά την πανδημία εξασθενεί, ενώ παράλληλα αυξάνονται τα κρούσματα σε πολλά κράτη-μέλη και τα προβλήματα εφοδιασμού πλήττουν τον βιομηχανικό κλάδο της περιοχής.

  Επίσης, η Eurostat πρόσθεσε ότι ο αριθμός των απασχολούμενων πολιτών αυξήθηκε κατά 0,9% στο γ΄ τρίμηνο έναντι του προηγουμένου τριμήνου, μετά από την αύξηση 0,7% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου.

  Ακόμη και έτσι, εξακολουθούν να απουσιάζουν περίπου μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων αυξάνει τον κίνδυνο να επιβληθούν νέοι, ευρύτατο περιορισμοί.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ