Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Νοε-2021 11:15

  Βρετανία: Η Tesco η μεγαλύτερη κερδισμένη στο λιανεμπόριο

  Βρετανία: Η Tesco η μεγαλύτερη κερδισμένη στο λιανεμπόριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Tesco, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής της Βρετανίας, ήταν η μόνη από τις τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις σούπερ-μάρκετ που είδε αύξηση των πωλήσεων της στις τελευταίες 12 εβδομάδες, αυξάνοντας την κυριαρχία της στον κλάδο εν όψει των Χριστουγέννων, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών NielsenIQ.

  Η έρευνα της εταιρείας εμφάνισε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,4% σε ετήσια βάση στις 12 εβδομάδες μέχρι τις 6 Νοεμβρίου, αυξάνοντας το μερίδιο συμμετοχής της κατά 0,2%, στο 26,6%.

  Σε αντίθεση, οι μικρότερες ανταγωνιστικές Sainsbury, Asda και Morrisons, είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται 3,1%, 2,4% και 4,7% αντιστοίχως, και όλες έχασαν μερίδιο της αγοράς.

  Τον προηγούμενο μήνα, η tesco ανακοίνωσε αύξηση 16,6% στα κέρδη α΄ εξαμήνου, και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της χρήσης παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

  Η NielsenIQ ανέφερε ότι οι συνολικές πωλήσεις ειδών σούπερ-μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο στις τέσσερις εβδομάδες μέχρι τις 6 Νοεμβρίου μειώθηκαν κατά 2% σε σχέση με τα υψηλά συγκριτικά νούμερα εν όψει ενός δεύτερου εθνικού lockdown πέρυσι.

  Οι πωλήσεις ωστόσο αυξήθηκαν 4,9% στην αντίστοιχη περίοδο του 2019.

  Η εταιρεία ερευνών ανακοίνωσε ότι οι επισκέψεις στα καταστήματα αυξήθηκαν κατά 6,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 28 εκατ. περισσότερες επισκέψεις.

  Αντιθέτως, το μερίδιο των διαδικτυακών πωλήσεων μειώθηκε 12,2%, χαμηλότερα από το 12,6% στις τέσσερις προηγούμενες εβδομάδες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ