Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Νοε-2021 13:49

  Reuters: Η BNP Paribas εξετάζει την πώληση της αμερικανικής θυγατρικής

  Reuters: Η BNP Paribas εξετάζει την πώληση της αμερικανικής θυγατρικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η BNP Paribas συνεργάζεται με τους συμβούλους της για το ενδεχόμενο πώλησης της αμερικανικής θυγατρικής της Bank of the West, καθώς επιδιώκει να αποσυρθεί από την αμερικανική αγορά λιανικής τραπεζικής, αναφέρουν πηγές στο Reuters.

  Η γαλλική τράπεζα, η οποία ξεπέρασε την βρετανική HSBC πέρυσι και έγινε η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρώπη με βάση τα assets, προσπαθεί να αποχωριστεί την αμερικανική θυγατρική της σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να την αποτιμήσει σε 50 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

  Η JP Morgan και η Goldman Sachs προετοιμάζουν τις δραστηριότητες για πώληση και συνεργάζονται στενά με την ΒΝΡ για να καταγράψουν το ενδιαφέρον από τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους.

  Ο συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο και καμία συμφωνία δεν είναι σίγουρη.

  Η JP Morgan ήταν η πρώτη που εξασφάλισε εντολή από την ΒΝΡ στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ έχει εκπροσωπήσει προσφάτως και την πώληση ύψους 11,6 δισ. δολαρίων των αμερικανικών δραστηριοτήτων της BBVA στην PNC Financial Services Group.

  Η Bank of the West, με ενεργητικό 99,2 δισ. δολαρίων στις 30 Ιουνίου, αποτελεί τις μεγαλύτερες δραστηριότητες της BNP εκτός Ευρώπης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ