Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Νοε-2021 09:04

  Ταϋλάνδη: Συρρικνώθηκε η οικονομία στο γ΄ τρίμηνο

  Ταϋλάνδη: Συρρικνώθηκε η οικονομία στο γ΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συρρίκνωση εμφάνισε η οικονομία της Ταϋλάνδης στο γ΄ τρίμηνο έναντι του προηγουμένου έτους, καθώς η κατανάλωση μειώθηκε απότομα εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, ως απάντηση στην πρόσφατη εγχώρια αύξηση των κρουσμάτων.

  Το ΑΕΠ μειώθηκε 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε σχέση με την αύξηση 7,6% στο προηγούμενο τρίμηνο και 6,4% στο γ΄ τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

  Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τις μέσες εκτιμήσεις για πτώση 1%.

  Το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου μειώθηκε 1,1% έναντι του προηγουμένου τριμήνου σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, καλύτερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για πτώση 4%.

  Η κυβέρνηση τόνισε πως αναμένεται την οικονομία να αναπτυχθεί 1,2% το 2021 και περαιτέρω 3,5%-4,5% το 2022.

  Η κυβέρνηση προηγουμένως προέβλεπε ανάπτυξη 0,7%-1,2% στο έτος.

  Η οικονομία αναμένεται να ανακάμψει στα επόμενα τρίμηνα χάρη στη χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία και μιας αναμενόμενης αύξησης στις τουριστικές αφίξεις.

  Η ιδιωτική κατανάλωση, η οποία αντιστοιχεί στο μισό της οικονομίας της Ταϋλάνδης, μειώθηκε 3,2% στο γ΄ τρίμηνο έναντι του προηγουμένου έτους, ενώ οι δημόσιες κεφαλαιουχικές επενδύσεις μειώθηκαν 6%.

  Στο μεταξύ, οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν 12,3%, οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν 11,8% και οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν 27,8%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ