Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 13-Νοε-2021 16:49

  Έλον Μασκ: Πούλησε και άλλες μετοχές της Τesla αξίας 1,2 δισ. δολαρίων

  Έλον Μασκ: Πούλησε και άλλες μετοχές της Τesla αξίας 1,2 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, προέβη σε μια ακόμη πώληση μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας του, αξίας σχεδόν 1,2 δισ. δολαρίων Όπως αναφέρει το CNBC, η είδηση έγινε γνωστή μετά την ανακοίνωση των οικονομικών καταστάσεων το βράδυ της Παρασκευής. Ο Μασκ μετά από αυτή την πώληση έχει στην κατοχή του περισσότερες από 166 εκατομμύρια μετοχές της Tesla.

  Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε ο Μασκ έχει πουλήσει μετοχές της εταιρείας του, των οποίων η αξία υπολογίζεται στα 6,9 δισ. δολάρια. Μέρος αυτών των μετοχών πουλήθηκαν για την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.

  Βέβαια αυτές οι πωλήσεις είχαν αντίκτυπο στην τιμή της μετοχής, η οποία μέσα στην εβδομάδα υποχώρησε κατά 15,4%- στην χειρότερη επίδοση της στους τελευταίους 20 μήνες. Παράλληλα ήταν και η χειρότερη επίδοση της μετοχής της Tesla διαχρονικά, με εξαίρεση το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου του 2020, όταν η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στις αγορές.

  Η μετοχή της Tesla εντός του έτους έχει κερδίσει 46%, ενώ στις 4 Νοεμβρίου είχε κάνει ρεκόρ κλείνοντας στα 1.229,91 δολάρια.

  Στις 6 Νοεμβρίου ο Μασκ είχε ρωτήσει υπό μορφή δημοσκόπησης τα περισσότερα από 60 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter να ψηφίσουν αν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του, δηλώνοντας ότι η ψήφος τους θα καθορίσει το μέλλον του χαρτοφυλακίου του. Ωστόσο οικονομικά έγγραφα που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έδειξαν ότι κάποιες πωλήσεις μετοχών ήταν προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ