Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Νοε-2021 16:35

  Ο Έλον Μασκ πούλησε επιπλέον μετοχές της Tesla αξίας περίπου $687 εκατ.

  Ο Έλον Μασκ πούλησε επιπλέον μετοχές της Tesla αξίας περίπου $687 εκατ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, προχώρησε σε νέα πώληση μετοχών της εταιρείας αξίας περίπου 687 εκατ. δολαρίων, σε συνέχεια προηγούμενων πωλήσεών του, σύμφωνα με την The Wall Street Journal.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με οικονομικές καταθέσεις που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, ο Μασκ πούλησε την Πέμπτη 639.737 μετοχές της Tesla. Οι μετοχές πουλήθηκαν σε τιμές μεταξύ περίπου 1.056,03 δολ. έως 1.104,15 δολ., σύμφωνα με τις καταθέσεις.

  Σημειώνεται ότι προηγουμένως μέσα στην εβδομάδα ο Μασκ είχε πουλήσει σχεδόν 5 δισ. δολάρια σε μετοχές της Tesla.

  Υπενθυμίζεται ότι ο  ίδιος είχε κάνει το Σαββατοκύριακο δημοσκόπηση στο Twitter για το αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών που κατέχει στην Tesla και είχε πει ότι θα τηρήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Περίπου το 58% των ερωτηθέντων είχε ψηφίσει υπέρ της πώλησης. Εκείνη τη στιγμή, κατείχε περίπου 170 εκατ. μετοχές. Μέχρι πριν την τελευταία ανακοίνωση, ο Μασκ είχε πουλήσει περίπου 4,5 εκατ. μετοχές αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις καταθέσεις.

  Για να τηρήσει τη δέσμευση που έκανε μέσω Twitter, ο Μασκ πιθανότατα θα χρειαστεί να πουλήσει περίπου 12 εκατ. επιπλέον μετοχές, μετά τις πωλήσεις της Πέμπτη.

  Ο Μασκ, σύμφωνα με το Bloomberg, παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla με μεγάλη διαφορά, ακόμη και μετά από αυτές τις πωλήσεις μετοχών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ