Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Νοε-2021 10:23

  Rosneft Oil: Ανακοίνωσε βελτιωμένα κέρδη στο τρίμηνο

  Rosneft Oil: Ανακοίνωσε βελτιωμένα κέρδη στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Rosneft Oil Co ανακοίνωσε βελτιωμένα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο του έτους, με το εννεάμηνο αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σε υψηλό-ρεκόρ.

  Η ρωσική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, εμφάνισε καθαρά κέρδη 314 δισ. ρουβλιών (4,39 δισ. δολάρια) για το τρίμηνο, υψηλότερα 35% από τα 233 δισ. ρούβλια στο β΄ τρίμηνο.

  Τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα 696 δισ. ρούβλια, στο υψηλότερο επίπεδο, αντανακλώντας τα ιστορικά υψηλά κέρδη ανά βαρέλι.

  Επιπλέον των υψηλότερων τιμών, η Rosneft πέτυχε μέση παραγωγή υδρογονανθράκων 5,09 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ημερησίως στο γ΄ τρίμηνο, υψηλότερα 3,4% σε τριμηνιαία βάση.

  Ο διευθύνων σύμβουλος Igor Sechin τόνισε πως η εταιρεία πρόκειται να αυξήσει περαιτέρω τα κέρδη και τις ταμειακές ροές, και ότι θα συνεχίσει να επιταχύνει τις επενδύσεις στους υδρογονάνθρακες, καθώς αυξάνεται η κατανάλωση.

  "Παρά την αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία εξαιτίας της δύσκολης επιδημιολογικής κατάστασης, παρατηρούμε μια ραγδαία αύξηση της ζήτησης για παραδοσιακούς ενεργειακούς πόρους.

  Καθώς αποκαλύπτονται διαρθρωτικές διαφορές μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, μπορούμε να παρατηρήσουμε έναν νέο κύκλο στις αγορές πετρελαίου και αερίου”, δήλωσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ