Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Νοε-2021 09:35

  Foxconn: Υψηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη για την εταιρεία-προμηθευτή της Apple

  Foxconn: Υψηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη για την εταιρεία-προμηθευτή της Apple
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Foxconn της Ταϊβάν, η οποία προμηθεύει εξαρτήματα την Apple για τα iPhones, ανακοίνωσε κέρδη για το γ΄ τρίμηνο υψηλότερα των προσδοκιών, κυρίως χάρη στην ισχυρή ζήτηση για smartphone, καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να δουλεύουν απομακρυσμένα λόγω της πανδημίας.

  Ωστόσο η Foxconn, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών παγκοσμίως, τόνισε πως αναμένει τα έσοδα για το δ΄ τρίμηνο, στις βασικές δραστηριότητες της καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, οι οποίες περιλαμβάνουν smartphones, να υποχωρήσουν περισσότερο από 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, χωρίς να αναφέρει αιτία.

  Συνολικά προέβλεψε ότι τα έσοδα θα μειωθούν μεταξύ 3%-15%.

  Προηγουμένως ανέμενε μια μικρή μόνο επίπτωση από την έλλειψη ημιαγωγών παγκοσμίως, αλλά είχε προειδοποιήσει ότι η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ασία, θα μπορούσε να πλήξει την εφοδιαστική της αλυσίδα.

  Τα έσοδα γ΄ τριμήνου αυξήθηκαν 9% σε ετήσια βάση, τόνισε η Foxconn, ενώ τα καθαρά κέρδη για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 36,98 δισ. δολάρια Ταϊβάν (1,33 δισ. δολάρια). ΟΙ συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 31,73 δισ. δολάρια Ταϊβάν.

  Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι ισχυρές πωλήσεις των iPhones έδωσαν ώθηση και στις δραστηριότητες της Foxconn στο γ΄ τρίμηνο, και η εταιρεία εξασφάλισε περισσότερες από το 75% παραγγελίες συναρμολόγησης, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για το iPhone 13.

  Αλλά προειδοποίησαν ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα μπορούσαν να μειώσουν ενδεχόμενη βραχυπρόθεσμη αύξηση των παραγγελιών της Foxconn.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ