Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Νοε-2021 09:56

  Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου

  Το City του Λονδίνου κρύβει τα κλεμμένα χρήματα του κόσμου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου έχασε το momentum της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς η ανάκαμψη μετά το lockdown έχει ξεθωριάσει, ενώ τα επίμονα προβλήματα στον εφοδιασμό και οι ασθενέστερες καταναλωτικές δαπάνες, αναμένεται να συνεχίσουν να συγκρατούν την ανάπτυξη για το υπόλοιπο του έτους.

  Η οικονομία αναπτύχθηκε 1,3% στο γ΄ τρίμηνο του έτους σε σχέση με την προηγούμενη τρίμηνο περίοδο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

  Ο ρυθμός ανάπτυξης σηματοδοτεί μια κατακόρυφη επιδείνωση από την ανάπτυξη 5,5% που κατέγραψε σε τριμηνιαία βάση από το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα αναπτυχθεί 1,5% στο γ΄ τρίμηνο.

  Σε ετήσια βάση, η οικονομία αυξήθηκε 5,1% στο γ΄ τρίμηνο, έναντι του 23,9% στο προηγούμενο.

  Η ανάπτυξη ήρθε ως αποτέλεσμα της κατανάλωσης των νοικοκυριών, ενώ υπήρξε πτώση στα αποθέματα και το καθαρό εμπόριο λειτούργησε ως βαρίδι, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία ONS.

  Στο τέλος του γ΄ τριμήνου, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου βρισκόταν 2,1% χαμηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα του δ΄ τριμήνου 2019.

  Τον Σεπτέμβριο, η οικονομία "έτρεξε” με ρυθμό 0,6% σε μηνιαία βάση, ταχύτερα από την ανάπτυξη 0,2% που καταγράφηκε τον Αύγουστο.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ