Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Νοε-2021 19:55

  Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται συμφωνία με την J&J και το πρόγραμμα COVAX για αποστολή εμβολίων σε ζώνες συγκρούσεων

  Μπλίνκεν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαπραγματεύτηκαν μια συμφωνία μεταξύ της Johnson & Johnson και του προγράμματος COVAX για τη διανομή εμβολίων κατά της Covid-19 στις φτωχότερες χώρες, προκειμένου να παραδοθούν εμβόλια κατά της Covid-19 της φαρμακοβιομηχανίας αυτής σε ανθρώπους που ζουν σε περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις.

  Ο Μπλίνκεν ανακοίνωσε τη συμφωνία κατά την έναρξη μιας συνάντησης παγκοσμίων υπουργών Εξωτερικών που συγκάλεσε η Ουάσινγκτον για την πανδημία Covid-19, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως πόσες δόσεις του εμβολίου θα παραδοθούν, πότε και σε ποιες χώρες.

  "Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εκστρατείες εμβολιασμού της κυβέρνησης, δεν έχουν μείνει έξω από τις προσπάθειές μας. Πρέπει να προστατευτούν και αυτοί", δήλωσε ο Μπλίνκεν. "Ανυπομονούμε οι άνθρωποι που βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες να λάβουν προστασία κατά της Covid-19 το συντομότερο δυνατόν".

  Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται μετά τη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής των παγκόσμιων ηγετών που διοργανώθηκε από τον Τζο Μπάιντεν στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι η Ουάσινγκτον θα αγοράσει 500 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις εμβολίων για να τις δωρίσει σε άλλες χώρες.

  Εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας δηλώνουν ότι οι πλούσιες χώρες δεν έχουν κάνει αρκετά ως προς αυτό και επικρίνουν τις ΗΠΑ κυρίως για τον προγραμματισμό χορήγησης αναμνηστικών δόσεων σε πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς, ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού παγκοσμίως δεν έχει πρόσβαση ακόμη στα εμβόλια.

  Δηλώνουν επίσης ότι οι προγραμματισμένες δωρεές δόσεων από τις ΗΠΑ είναι ευπρόσδεκτες αλλά δεν επαρκούν και σημειώνουν ότι το εμβόλιο είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα στις φτωχότερες χώρες, οι οποίες δεν διαθέτουν προηγμένες υποδομές για την αποθήκευση και τη μεταφορά των δόσεων.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ