Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Νοε-2021 15:30

  ΗΠΑ: Στο 6,2% εκτοξεύτηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο, υψηλό 31 ετών

  ΗΠΑ: Στο 6,2% εκτοξεύτηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο, υψηλό 31 ετών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εκτοξεύτηκε τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς το ράλι των τιμών σε ενέργεια, τρόφιμα και πρώτες ύλες συνεχίζει να τροφοδοτεί τις ανοδικές πιέσεις, οδηγώντας τον δείκτη τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το 1990. 

  Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 6,2% από τον Οκτώβριο του 2020, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

  Από τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,9%, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε κατά 0,6%.

  Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν την ετήσια αύξηση στο 5,9%, με άνοδο 0,6% από τον προηγούμενο μήνα. 

  Η ανάκαμψη της οικονομίας μετά την κρίση του κορονοϊού έχει δώσει τεράστια ώθηση στην ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες την ίδια στιγμή που τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και η έλλειψη εργατικού δυναμικού οδηγούν σε αύξηση του κόστους. Η Federal Reserve περιμένει οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές να αρχίσουν να υποχωρούν από το επόμενο έτος, αν και πρόσφατα αναγνώρισε ότι ενδεχομένως να διατηρηθούν για περισσότερο απ' ό,τι περίμενε αρχικά. 


   
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ