Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Νοε-2021 09:42

  Adidas: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για πωλήσεις και κέρδη το 2021

  Adidas: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για πωλήσεις και κέρδη το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, επικαλούμενη προβλήματα στον εφοδιασμό και ένα σκληρό περιβάλλον της αγοράς στην Κίνα, καθώς τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

  Η Adidas ανακοίνωσε πωλήσεις στο γ΄ τρίμηνο, αυξημένες κατά 3% σε ετήσια βάση στα 5,752 δισ. Ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν 8,5% στα 672 εκατ. Ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 5,83 δισ. Ευρώ και 682 εκατ. Ευρώ αντιστοίχως.

  Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 3% στη Φρανκφούρτη.

  Η Adidas ανακοίνωσε ότι οι δύσκολες συνθήκες της αγοράς στην ευρύτερη Κίνα, τα lockdowns για τον κορονοϊό στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, μείωσαν την αύξηση των εσόδων κατά περίπου 600 εκατ. Ευρώ στο γ΄ τρίμηνο.

  Οι πωλήσεις υποχώρησαν 15% στην ευρύτερη Κίνα, λόγω των νέων περιορισμών για την πανδημία αλλά και λόγω της "γεωπολιτικής” κατάστασης.

  Για το 2021 η Adidas συνεχίζει να αναμένει τα έσοδα να αυξηθούν μέχρι 20%, αλλά τώρα εκτιμά ότι η αύξηση θα είναι χαμηλότερη, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για το τι εννοεί.

  Αναμένει επίσης να πετύχει το κατώτατο εύρος των προηγουμένων εκτιμήσεων για το λειτουργικό περιθώριο του 2021, μεταξύ 9,5%-10% και τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στα 1,4-1,5 δισ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ