Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Νοε-2021 19:25

  Βρετανία: Οι υγειονομικοί στην Αγγλία πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 έως την 1η Απριλίου

  βρετανια εμβολιο κορονοιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι υγειονομικοί στην Αγγλία θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 έως την 1η Απριλίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ, καθιστώντας τον εμβολιασμό υποχρεωτική προϋπόθεση για την απασχόληση εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Εθνικής Αρχής Υγείας (NHS).

  Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να χειριστεί έναν δύσκολο χειμώνα για το σύστημα υγείας της χώρας του, χωρίς την επιβολή οικονομικά ζημιογόνων λοκντάουν, με στόχο να βοηθήσει στην προστασία έναντι της διασποράς της Covid-19.

  Ο Τζάβιντ είπε πως έπρεπε να ισορροπήσει το οφέλη στους ασθενείς και τους συναδέλφους με την ανησυχία ότι οι εργαζόμενοι ενδεχομένως θα αποφασίσουν να αφήσουν τις δουλειές τους παρά να εμβολιαστούν. Επισήμανε πως οι πιέσεις στον εργασιακό χώρο αποτελούν έναν λόγο που το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί έως την άνοιξη.

  "Όλοι όσοι εργάζονται στο NHS και την κοινωνική πρόνοια θα πρέπει να εμβολιαστούν. Πρέπει να αποφύγουμε το κακό που μπορεί να προληφθεί και να προστατεύσουμε τους ασθενείς στο NHS, να προστατεύσουμε τους συναδέλφους στο NHS και φυσικά να προστατεύσουμε το ίδιο το NHS", επισήμανε ενώπιον του κοινοβουλίου.

  "Σκοπεύουμε η εφαρμογή του όρου αυτού να επιβληθεί από την 1η Απριλίου".

  Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Υγείας, θα υπάρξουν εξαιρέσεις για εκείνους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους και για εκείνους που δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς.

  Η απόφαση αυτή ακολουθεί ένα ανάλογο μέτρο προκειμένου τα εμβόλια να καταστούν υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη.

  Υπάρχουν περίπου 100.000 υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει προς το παρόν την πρώτη δόση ενός εμβολίου, είπε ο Τζάβιντ.

  "Κανείς στο NHS ή την πρόνοια που δεν έχει εμβολιαστεί αυτή τη στιγμή δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως αποδιοπομπαίος τράγος, να αποκλειστεί ή να ντροπιαστεί", τόνισε ο Τζάβιντ. "Στόχος είναι να τους στηρίξουμε να κάνουν μια θετική επιλογή προκειμένου να προστατεύσουν τους ευάλωτους ανθρώπους, να προστατεύσουν τους συναδέλφους τους και φυσικά να προστατεύσουν τους ίδιους τους τους εαυτούς".

  Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας είπε, επίσης, ότι η διαβούλευση για τους υγειονομικούς εξέτασε επιπλέον την ιδέα να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τη γρίπη. Ο ίδιος τόνισε πως δεν θα εισαγάγει αξιώσεις για εμβόλια κατά της γρίπης σε αυτό το στάδιο, προσθέτοντας, όμως, ότι η επιλογή παραμένει ανοικτή.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ