Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Νοε-2021 16:35

  Ο Ερντογάν ετοιμάζει δύο πυρηνικούς σταθμούς και απειλεί με εξορύξεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα

  Ο Ερντογάν ετοιμάζει δύο πυρηνικούς σταθμούς και απειλεί με εξορύξεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι προετοιμασίες για το δεύτερο και το τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο Ακουγιού στο νότο της χώρας.

  "Δεν είναι δυνατόν για όποιον είναι ευαίσθητος ως προς την οικονομική ανεξαρτησία της Τουρκίας και την ευημερία του τουρκικού έθνους να αντιταχθεί στην πυρηνική ενέργεια", είπε ο Ερντογάν στις 9 Νοεμβρίου, μιλώντας στην τελετή έναρξης του κτηρίου υπηρεσιών του Ινστιτούτου Ρύθμισης της Ενεργειακής Αγοράς (EPDK).

  Η κυβέρνηση εκτελεί το έργο της λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες, είπε, προσθέτοντας ότι σχεδιάζουν να θέσουν σε λειτουργία την πρώτη μονάδα του πυρηνικού σταθμού Ακουγιού το 2023.

  Η Τουρκία αναζητά τρόπους να επωφεληθεί περισσότερο από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τόνισε ο Ερντογάν. "Σπάμε ρεκόρ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική ενέργεια. Η αντίθεση με τις πιο καθαρές πηγές ενέργειας δεν έχει καμία σχέση με το περιβάλλον", δήλωσε.

  Την ώρα που 443 πυρηνικοί σταθμοί εξακολουθούν να λειτουργούν σε 32 χώρες, το να λένε ότι "η Τουρκία δεν πρέπει να έχει πυρηνική ενέργεια δεν είναι προδοσία, αλλά απροσεξία", είπε ο Ερντογάν.

  "Θα εξορύξουμε οτιδήποτε υπάρχει σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα"

  Η Τουρκία έχει ανοίξει 14 πηγάδια βαθέων υδάτων και πέρυσι έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ιστορία της στη Μαύρη Θάλασσα, είπε.

  "Με αυτήν την ανακάλυψη, η Τουρκία έχει πλέον ανέβει σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Θα βρούμε και θα εξαγάγουμε ό,τι υπάρχει στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο. Η εισαγωγή φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα θα ανακουφίσει την Τουρκία και το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην οικονομία μας θα αυξηθεί"., είπε ο Ερντογάν. "Και να θέλετε και να μην θέλετε, θα αυξήσουμε τον αριθμό των σεισμογραφικών και των γεωτρύπανων".

  Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι "τα σεισμογραφικά και τα γεωτρύπανά μας θα φτάσουν στο ανώτατο επίπεδο των ερευνών, εξορύξεων και παραγωγής στις βαθιές θάλασσες. Έτσι θα λειτουργούν εκεί με τη μέθοδο της ενοικίασης τους".

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ