Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Νοε-2021 13:59

  "Σπάει" στα τρία η General Electric, άλμα της μετοχής 15,5%

  "Σπάει" στα τρία η General Electric, άλμα της μετοχής 15,5%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άλμα 15,5% καταγράφει η μετοχή της General Electric στις προσυνεδριακές συναλλαγές, προς το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2018, μετά από την ανακοίνωση της ότι σπάει σε τρεις εταιρείες.

  Η General Electric τόνισε πως σχεδιάζει να διαχωρίσει τις δραστηριότητες της υγείας, GE Healthcare, στις αρχές του 2023, με την ίδια να διατηρεί το 19,9%.

  Επίσης, θα συγχωνεύσει τις GE Renewable Energy, GE Power, GE Digital, και στη συνέχεια θα διαχωρίσει από το ενεργητικό της τη συγχωνευμένη οντότητα στις αρχές του 2024.

  Μετά τις διασπάσεις, η GE θα παραμείνει μια εταιρεία με focus στην εστίαση.

  Ο τωρινός διευθύνων σύμβουλος της GE, Larry Culp, θα είναι μη εκτελεστικός πρόεδρος της GE Healthcare μετά το διαχωρισμό της και θα είναι διευθύνων σύμβουλος της GE μέχρι τη δεύτερη διάσπαση, όταν και θα τεθεί επικεφαλής της GE με focus στην αεροπορια.

  Με τη δημιουργία τριών κορυφαίων στον κλάδο τους, εισηγμένων εταιρειών, η κάθε μία μπορεί να ωφεληθεί από το μεγαλύτερο focus, την προσαρμοσμένη κατανομή κεφαλαίων και τη στρατηγική ευελιξία και να φέρει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και αξία για τους πελάτες, τους επενδυτές και τους υπαλλήλους της, τόνισε ο Culp.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ