Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Νοε-2021 13:21

  ΗΠΑ: Υποχώρησε σε χαμηλό επτά μηνών ο δείκτης εμπιστοσύνης των μικρών επιχειρήσεων

  ΗΠΑ σημαια δολαριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αισιοδοξία των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Οκτώβριο σε χαμηλό επτά μηνών, καθώς η επιδείνωση της έλλειψης εργατικού δυναμικού και προμηθειών τους έκανε λιγότερο αισιόδοξους για το μέλλον.

  Ο δείκτης εμπιστοσύνης των μικρών επιχειρήσεων υποχώρησε κατά 0,8 μονάδες στις 98,2 μονάδες τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB). Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

  Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με μία από τις χειρότερες ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Περισσότεροι από 4 εκατ. άνθρωποι που αποχώρησαν από το εργατικό δυναμικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν έχουν επιστρέψει, παρά το γεγονός ότι ορισμένες εταιρείες προσφέρουν υψηλότερες αμοιβές σε μια προσπάθεια να καλυφθούν περίπου 10 εκατ. ανοιχτές θέσεις εργασίας.

  Ταυτόχρονα, οι εταιρείες δεν μπορούν να αποκτήσουν επαρκή προμήθειες εγκαίρως για να συνεχίσουν να λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα. Ακόμη και όταν το καταφέρνουν όμως, πληρώνουν πολύ υψηλότερες τιμές, καθώς πολλές άλλες επιχειρήσεις προσπαθούν επίσης να αποκτήσουν περισσότερες προμήθειες.

  Οι ελλείψεις αναμένεται να παραμείνουν και το επόμενο έτος και να διατηρήσουν το επίπεδο πληθωρισμού των ΗΠΑ σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ