Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Νοε-2021 12:57

  Μερική αναστολή της εφαρμογής της συμφωνίας διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων ΕΕ-Λευκορωσίας

  Μερική αναστολή της εφαρμογής της συμφωνίας διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων ΕΕ-Λευκορωσίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Συμβούλιο εξέδωσε σήμερα απόφαση για μερική αναστολή της εφαρμογής της συμφωνίας διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων ΕΕ-Λευκορωσίας. Αυτή η απόφαση είναι απάντηση στη συνεχιζόμενη υβριδική επίθεση που εξαπέλυσε το καθεστώς της Λευκορωσίας.

  Η αναστολή καλύπτει τις διατάξεις που απαλλάσσουν από απαιτήσεις για αποδεικτικά έγγραφα, ρυθμίζουν την έκδοση θεωρήσεων πολλαπλής εισόδου και μειώνουν τα τέλη αίτησης θεώρησης, όπως ισχύουν για τους υπαλλήλους του καθεστώτος της Λευκορωσίας. Αυτή η απόφαση δεν θα επηρεάσει τους απλούς πολίτες της Λευκορωσίας, οι οποίοι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη διευκόλυνση της έκδοσης θεωρήσεων τα οποία απολαμβάνουν επί του παρόντος.

  Στις 29 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή είχε προτείνει τη λήψη μέτρων εναντίον του καθεστώτος Λουκασένκο, ως απάντηση στην εργαλειοποίηση ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς.

  Όπως ανέφερε η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της, η εν λόγω απόφαση ήταν η απάντηση στις προσπάθειες του καθεστώτος της Λευκορωσίας να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της διευκολύνοντας την παράτυπη μετανάστευση για πολιτικούς σκοπούς, καθώς και σε συνέχεια της απόφασή της 28ης Ιουνίου για αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Λευκορωσίας. Παράλληλα, είχε επισημάνει ότι αφορά σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων που έχουν σχέση με το καθεστώς.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ