Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Νοε-2021 10:52

  Nissan: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη κατά 20%

  Nissan: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη κατά 20%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Nissan motor Co αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη κατά 20%, καθώς οι πωλήσεις ανέκαμψαν από την πτώση της πανδημία και τις περιορισμένες προμήθειες οχημάτων, που της επέτρεψαν να μειώσει την καταβολή κινήτρων και να αυξήσει τα περιθώρια.

  Η Nissan όπως και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, έχουν υποχρεωθεί να μειώσουν την παραγωγή εξαιτίας της έλλειψης των ημιαγωγών και άλλων εξαρτημάτων.

  Αλλά η ζήτηση για αυτοκίνητα στις βασικές αγορές όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, αυξάνεται.

  Η Nissan αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης στα 180 δισ. γιεν (1,59 δισ. δολάρια) από τα 150 δισ. γιεν.

  Η πρόβλεψη είναι υψηλότερη από τις μέσες εκτιμήσεις 23 αναλυτών για κέρδη 161 δισ. γιεν.

  Την προηγούμενη εβδομάδα, η Honda Motor περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη στο σύνολο της χρήσης κατά 15% εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών, ενώ η Toyota Motor υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις οχημάτων ετησίως και προειδοποίησε ότι η απουσία ημιαγωγών αποτελεί ρίσκο στα σχέδια παραγωγής.

  Η Nissan τόνισε πως ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη β΄ τριμήνου (μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου) ύψους 62,8 δισ. γιεν έναντι των ζημιών 4,8 δισ. γιεν πριν από ένα χρόνο.

  Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τις μέσες εκτιμήσεις για ζημιές 4,4 δισ. γιεν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ