Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Νοε-2021 10:01

  Αυξήθηκαν τα κέρδη της AB Foods και της Primark

  Αυξήθηκαν τα κέρδη της AB Foods και της Primark
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Associated British Foods PLC ανακοίνωσε υψηλότερα κέρδη για τη χρήση που έληξε στις 18 Σεπτεμβρίου, καθώς αυξήθηκαν τα κέρδη της Primark, και ανακοίνωσε ειδικό μέρισμα παράλληλα με το κανονικό μέρισμα.

  Ο βρετανικός όμιλος, που ελέγχει τα καταστήματα Primark, εμφάνισε προ φόρων κέρδη 725 εκατ. στερλίνες (983,4 εκατ. δολάρια) στη χρήση 2021, υψηλότερα από τα 686 εκατ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο.

  Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 1% στα 1,01 δισ. στερλίνες. Τα λειτουργικά κέρδη της Primark ενισχύθηκαν 15% στα 415 εκατ. στερλίνες.

  Τα έσοδα ήταν σχεδόν αμετάβλητα στα 13,88 δισ. στερλίνες.

  Η AB Foods τόνισε πως αναμένει οι δραστηριότητες της Primark να συνεχίσουν να βελτιώνονται, με τις πωλήσεις να ανακάμπτουν τουλάχιστον στα 2 δισ. στερλίνες που έχασε λόγω των κλειστών καταστημάτων πέρυσι, κάτι που θα πρέπει να οδηγήσει το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο της Primark να αυξηθεί άνω του 10%.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε τελικό μέρισμα 20,5 πενών ανά μετοχή και ειδικό μέρισμα 13,8 πενών, με το συνολικό ετήσιο μέρισμα να ανέρχεται στις 40,5 πένες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ