Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Νοε-2021 09:30

  Munich Re: Διπλάσια τα κέρδη στο τρίμηνο παρά τις ζημιές από φυσικές καταστροφές

  Munich Re: Διπλάσια τα κέρδη στο τρίμηνο παρά τις ζημιές από φυσικές καταστροφές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Munich Re ανακοίνωσε κέρδη για το γ΄ τρίμηνο σχεδόν διπλάσια σε σχέση με το προηγούμενο έτος, παρά τις υψηλές ζημιές από τον Τυφώνα Ida και τις καλοκαιρινές πλημμύρες στην Ευρώπη, και τις παρατεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας.

  Η γερμανική αντασφαλιστική εμφάνισε τριμηνιαία καθαρά κέρδη 366 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 199 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Το αποτέλεσμα είναι κοντά στα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο, όταν η εταιρεία δήλωσε ότι θα εμφάνιζε κέρδη 400 εκατ. ευρώ.

  Εκείνη την περίοδο οι προσδοκίες έκαναν λόγο για ζημιές 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Το τριμηνιαίο αποτέλεσμα υπέστη πλήγμα από τις υψηλότερες του αναμενόμενου ζημιές για τον κορονοϊό, ύψους 170 εκατ. ευρώ που επηρέασαν τη μονάδα αυτασφάλισης ζωής και υγείας.

  Ο Τυφώνας Ida στις ΗΠΑ προκάλεσε απώλειες 1,2 δισ. ευρώ σε αυτασφάλιση, ενώ οι πλημμύρες που έπληξαν την Ευρώπη τον Ιούλιο κόστισαν περί τα 600 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Munich Re.

  Η εταιρεία δήλωσε πως αναμένει να πετύχει τον στόχο για τα κέρδη του 2021 στα 2,8 δισ. ευρώ, αλλά υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις δραστηριότητες ασφαλειών ζωής και υγείας σε κέρδη 200 εκατ. ευρώ από τα 400 εκατ. ευρώ προηγουμένως.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ