Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Νοε-2021 23:41

  Οι σύμβουλοι της γερμανικής κυβέρνησης μείωσαν την εκτίμηση τους για την ανάπτυξη το 2021

  Χαμηλότερη ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας φέτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το οικονομικό συμβούλιο της γερμανικής κυβέρνησης θα μειώσει την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη του 2021 για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στο 2,7% από την εκτίμηση του Μαρτίου για 3,1% λόγω ελλείψεων στην αλυσίδα εφοδιασμού, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Reuters άτομο που γνωρίζει τα δεδομένα.

  Η επιτροπή συμβούλων, γνωστή και ως "σοφοί", πρόκειται να παρουσιάσει επίσημα την φθινοπωρινή της πρόβλεψη την Τετάρτη.

  Η γερμανική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα μείωσε ήδη την πρόβλεψή της για ανάπτυξη για το 2021 στο 2,6% από 3,5% τον Απρίλιο, αλλά αύξησε την εκτίμησή της για το επόμενο έτος στο 4,1% από 3,6%.

  Η επιτροπή θα προβλέψει επίσης μια επιταχυνόμενη ανάκαμψη, εκτιμώντας την ανάπτυξη στο 4,6% το επόμενο έτος, σε σύγκριση με την εκτίμησή της τον Μάρτιο που ήταν στο 4%, σύμφωνα με το άτομο που γνωρίζει τα στοιχεία, επιβεβαιώνοντας μια έκθεση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα από τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

  Τα εκτεταμένα σημεία συμφόρησης στην παραγωγή, σε συνδυασμό με την ασυνήθιστα υψηλή ζήτηση, οδηγούν σε αυξήσεις τιμών στη Γερμανία.

  Ο πληθωρισμός θα φτάσει κοντά στο 3,1% φέτος, αλλά θα σταθεροποιηθεί στη συνέχεια, με επιβράδυνση στο 2,6% το 2022, ανέφερε η Handelsblatt επικαλούμενη το συμβούλιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ