Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Νοε-2021 14:05

  Coty Inc: Υψηλότερα του αναμενόμενου τα έσοδα τριμήνου, ενισχύεται 9,6% η μετοχή

  Coty Inc: Υψηλότερα του αναμενόμενου τα έσοδα τριμήνου, ενισχύεται 9,6% η μετοχή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά 9,6% ενισχύθηκε η μετοχή της Coty Inc στις προσυνεδριακές συναλλαγές κοντά σε υψηλό εξαμήνου, καθώς η εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων ομορφιάς, ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενόμενου έσοδα α΄ τριμήνου και ανακοίνωσε μια συμφωνία για την πώληση του μεγαλύτερου μέρους της συμμετοχής της στην Wella.

  Τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο μειώθηκαν στα 103 εκατ. δολάρια ή 13 σεντς ανά μετοχή, από τα 200,6 εκατ. δολάρια ή 24 σεντς ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

  Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, η εταιρεία εμφάνισε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 8 σεντς έναντι των ζημιών, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη 3 σεντς.

  Τα έσοδα αυξήθηκαν 22% στα 1,37 δισ. δολάρια, αντίστοιχα των εκτιμήσεων, ενώ οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν 20,6%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της εταιρείας.

  Για το 2022 η Coty Inc αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τις συγκρίσιμες πωλήσεις σε χαμηλή-μεσαία αύξηση στο εύρος 13%-19% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για χαμηλή αύξηση στο ίδιο εύρος.

  Σε ξεχωριστή ανακοίνωση της η Coty αναφέρει ότι συμφώνησε να πουλήσει ποσοστό 4,7% της Wella στην KKR & Co, με αντάλλαγμα την εξαγορά του 56% των υπόλοιπων μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών στην Coty.

  Η πώληση του ποσοστού της Wella θα αφήσει την Coty με μια συμμετοχή ύψους 25,9% στην Wella.

  Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, η KKR θα κατέχει το 2,4% της Coty Inc.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ