Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Νοε-2021 09:44

  Henkel: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις στο τρίμηνο

  Henkel: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Henkel AG ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων γ΄ τριμήνου, αν και τα συνεχιζόμενα ζητήματα στις πρώτες ύλες και στον εφοδιασμό, την οδήγησαν να αναμένει τώρα ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν στο κατώτατο εύρος των εκτιμήσεων.

  Η γερμανική εταιρεία καταναλωτικών αγαθών τόνισε πως οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,9% στα 5,09 δισ. Ευρώ, και αυξήθηκαν 3,5% σε οργανική βάση, κυρίως χάρη στο τμήμα Adhesive Technologies.

  Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν αντίστοιχα των εκτιμήσεων και υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για την αύξηση των οργανικών πωλήσεων (2,6%), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών.

  Η εταιρεία τόνισε πως η ζήτηση στις καταναλωτικές δραστηριότητες συνέχισε να ομαλοποιείται, και ότι υπήρχε μια συνεχής ανάκαμψη στις δραστηριότητες βιομηχανικής παραγωγής.

  Η Henkel επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το 2021 για οργανική ανάπτυξη 6%-8%, αλλά τόνισε πως το περιθώριο των προσαρμοσμένων προ φόρων και τόκων της χρήσης και τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, θα διαμορφωνόταν στο κατώτερο εύρος των προηγουμένων εκτιμήσεων, λόγω πρόσθετων αρνητικών επιδράσεων από το αυξημένο κόστος πρώτων υλών και μεταφορών.

  Το περιθώριο των προσαρμοσμένων ΕΒΙΤ για το σύνολο του έτους, αναμένεται τώρα στο 13,5% με την αύξηση των προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή, στο ανώτερο σημείο των εκτιμήσεων για υψηλή μονοψήφια αύξηση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ