Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 06-Νοε-2021 10:44

  Boeing: Συμφωνία για διακανονισμό 237,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την επίβλεψη ασφαλείας του 737 MAX

  Boeing: Συμφωνία για διακανονισμό 237,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την επίβλεψη ασφαλείας του 737 MAX
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα νυν καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη της Boeing συμφώνησαν σε διακανονισμό ύψους 237,5 εκατομμυρίων δολαρίων με τους μετόχους, για να διευθετηθεί εξωδικαστικά μήνυση που αφορούσε το κατά πόσον το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας επέβλεψε την ασφάλεια του αεροσκάφους 737 MAX, αναφέρει το Reuters.

  Τα 737 MAX είχαν καθηλωθεί στο έδαφος για 20 μήνες μετά από δύο δυστυχήματα τα οποία κόστισαν τη ζωή σε 346 επιβαίνοντες. Το αεροσκάφος της Boeing με τις περισσότερες πωλήσεις επέστρεψε στον αέρα αφού η εταιρεία έκανε σημαντικές βελτιώσεις στο λογισμικό του και στην εκπαίδευση των πιλότων.

  Σύμφωνα με τη συμφωνία απαιτείται η εκλογή ενός ακόμα μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο θα πρέπει να διαθέτει γνώσεις αεροναυτικής, μηχανικής ή επίβλεψης ασφάλειας προϊόντων. Η εκλογή του πρέπει να γίνει σε περίοδο ενός έτους.

  Στη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στο Ντελάγουερ, αναφερόταν ότι το διοικητικό συμβούλιο της Boeing, "απέτυχε στην ευθύνη του να παρακολουθεί τη ασφάλεια και να προστατεύσει την εταιρεία, τους μετόχους και τους πελάτες από μη ασφαλείς επιχειρηματικές πρακτικές".

  Στη συμφωνία γίνεται έκκληση στο ΔΣ της εταιρείας να έχει στις τάξεις του τουλάχιστον τρία διευθυντικά στελέχη με εμπειρία στον τομέα της ασφάλειας. Όπως αναφέρει το Reuters, η συμφωνία για να οριστικοποιηθεί χρειάζεται την έγκριση δικαστή. Τα δυστυχήματα των 737 MAX και η καθήλωση τους, κόστισαν στην Boeing περί τα 20 δισ. δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ