Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Νοε-2021 14:31

  ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο

  Όλο το σχέδιο για νέες θέσεις εργασίας το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άλλον έναν μήνα με ισχυρή ανάπτυξη της απασχόλησης κατέγραψε τον Οκτώβριο η αμερικανική οικονομία, με τις νέες θέσεις εργασίας να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών οδηγώντας σε περαιτέρω υποχώρηση της ανεργίας.

  Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 531.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, μετά την ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση του Σεπτεμβρίου κατά 312.000 θέσεις από 194.000 αρχικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

  Η ανεργία υποχώρησε στο 4,6% τον Οκτώβριο από 4,8%, ενώ το ποσοστό συμμετοχής του εργατικού δυναμικού παρέμεινε αμετάβλητο στο 61,6%.

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg έκαναν λόγο για 450.000 θέσεις εργασίας με την ανεργία να υποχωρεί στο 4,7%. 

  Ο αυξημένος ρυθμός των προσλήψεων δείχνει ότι περισσότεροι Αμερικανοί επιστρέφουν στην αγορά εργασίας καθώς ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομία έχει υποχωρήσει σημαντικά και οι εργοδότες προσφέρουν υψηλότερους μισθούς. Οι ωριαίοι μισθοί αυξήθηκαν περαιτέρω τον Οκτώβριο και πλέον εμφανίζουν αύξηση 4,9% τους τελευταίους 12 μήνες, μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 11 cents ή 0,4% στα $30,96. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ