Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Νοε-2021 08:50

  Boeing: Συμφωνία ύψους $225 εκατ. για τη διευθέτηση μίας αγωγής των μετόχων εναντίον της διοίκηση

  Boeing: Συμφωνία ύψους $225 εκατ. για τη διευθέτηση μίας αγωγής των μετόχων εναντίον της διοίκηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εν ενεργεία, αλλά και προηγούμενοι διευθυντές της Boeing Co επέτυχαν μία συμφωνία περίπου 225 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διευθέτηση μίας αγωγής των μετόχων εναντίον τους.

  Οι μέτοχοι ισχυρίστηκαν ότι το διοικητικό συμβούλιο της Boeing απέτυχε να επιβλέψει επιτυχώς ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με το αεροσκάφος 737 ΜΑΧ, όπως ανέφερε χθες, Πέμπτη, σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα "The Wall Street Journal" επικαλούμενη πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση για το ζήτημα αυτό.

  Στο πλαίσιο του προτεινόμενου διακανονισμού, η Boeing συμφώνησε να προσλάβει έναν διαμεσολαβητή για τη διαχείριση εσωτερικών ζητημάτων και να διορίσει ένα μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της, με εμπειρία στην αεροπορική ασφάλεια, σύμφωνα με την ίδια δημοσιογραφική αναφορά.

  Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει.

  Το Σεπτέμβριο, ένας δικαστής στο Ντέλαγουερ αρνήθηκε να κάνει δεκτή την αίτηση της εταιρίας για την απόρριψη της αγωγής, αποφασίζοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο της Boeing πρέπει να αντιμετωπίσει την δικαστική αγωγή των μετόχων σχετικά με τα δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα με συνέπεια τον θάνατο 346 ανθρώπων μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του εξαμήνου.

  Το χρηματικό σκέλος του διακανονισμού θα καταβληθεί από τους ασφαλιστές των διευθυντών στην εταιρία, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές που έχουν λάβει γνώση για τη συμφωνία.

  Ο διακανονισμός αναμένεται ότι θα κατατεθεί σήμερα στα αρμόδια δικαστικά όργανα του Ντέλαγουερ και δεν αναμένεται ότι θα συμπεριλάβει παραδοχή διάπραξης λαθών από τους διευθυντές, συμπεριλαμβανομένου και του διευθύνοντα συμβούλου της Boeing Ντέιβιντ Καλχούν, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ