Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Νοε-2021 23:13

  Uber: Αύξηση εσόδων, αλλά και εκτίναξη καθαρών ζημιών το γ' τρίμηνο

  Uber: Αύξηση εσόδων, αλλά και εκτίναξη καθαρών ζημιών το γ' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξημένα έσοδα σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της, αλλά και υπερδιπλασιασμό ζημιών σε ετήσια βάση κατέγραψε η Uber Technologies Inc. στο γ' τρίμηνο.

  Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι ακαθάριστες κρατήσεις της αυξήθηκαν κατά 57% σε ετήσια βάση στα 23,1 δισ. δολ., χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών για 23,3 δισ. δολ. Οι διαδρομές ήταν επίσης αυξημένες κατά 39% στα 1,64 δισ. δολ., ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 1,69 δισ σδο. Η προσφορά σε οδηγούς, η οποία είχε επηρεαστεί από την πανδημία, επίσης αυξήθηκε κατά 60%.

  Τα συνολικά έσοδα της Uber αυξήθηκαν έτσι στα 4,85 δοσ. δολ. από 2,81 δισ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, με τις δραστηριότητες μεταφορών, delivery και φορτίων να καταγράφουν αυξημένα έσοδα. Αναλυτές σε έρευνα της FactSet προέβλεπαν έσοδα 4,42 δισ.

  Οι καθαρές ζημίες γ' τριμήνου αυξήθηκαν στα 2,42 δισ. δολ. ή 1,28 δολ. ανά μετοχή, έναντι ζημιών 1,09 δισ. δολ. ή 62 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρσι.

  Τα 2 δισ. αυτών των ζημιών αποδίδονται στην επένδυσή της στην κινεζική Didi Global, που μάλιστα ήταν μεγαλύτερες αλλά αντισταθμίστηκαν από κέρδη σε άλλα πεδία δραστηριότητας. Η Uber πέτυχε τριμηνιαίο κέρδος το προηγούμενο τρίμηνο, κυρίως λόγω των αρχικών κερδών από την επένδυσή της στην Didi.

  Τα προσαρμοσμένα Ebitda διαμορφώθηκαν στα 8 εκατ. δολ., έναντι προσαρμοσμένων ζημιών 625 εκατ. δολ. την ίδια περίοδο πέρσι.

  Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένες ζημίες 665 εκατ. δολ. ή 33 σεντς ανά μετοχή και προσαρμοσμένα αρνητικά Ebitda της τάξης των 38 εκατ. δολ.

  Για το δ' τρίμηνο, η Uber αναμένει προσαρμοσμένα Ebitda μεταξύ 25 και 75 εκατ. δολ., ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 104 εκατ.

  Η μετοχή της Uber έχει χάσει άνω του 11% της αξίας της από τις αρχές του έτους.

  Στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές, υποχωρούσε κατά 2%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ