Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Νοε-2021 22:23

  Airbnb: Αυξημένα κατά 220% τα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου

  Ο Μπράιαν Τσέσκι της Airbnb επανεξετάζει τη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.27

  Η Airbnb ανακοίνωσε την Πέμπτη τα υψηλότερά της έσοδα και καθαρά κέρδη τριμήνου στην ιστορία της, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

  Η εταιρεία ταξιδιωτικών κρατήσεων ανέφερε μέσω επιστολής προς τους μετόχους ότι συνεχίζει να βλέπει αλλαγές στα ταξίδια. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερα ταξίδια πιο κοντά στο σπίτι των ταξιδιωτών και έξω από τις πόλεις, καθώς και περισσότερες μακροχρόνιες διαμονές.

  Τα έσοδα του γ' τριμήνου της Airbnb αυξήθηκαν σχεδόν 70% σε ετήσια βάση στα 2,2 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα έσοδα του αντίστοιχου τριμήνου 2019 κατά 36%.

  Το ρεκόρ καθαρών κερδών, ύψους 834 εκατ. δολαρίων, ή 1,22 δολαρίων ανά μετοχή, ήταν κατά 220% υψηλότερο από τα καθαρά κέρδη ύψους 219 εκατ. δολαρίων πέρυσι και υψηλότερο κατά 213% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2019.

  Τα προσαρμοσμένα Ebitda διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 120% σε ετήσια βάση και κατά 251% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια.

  Αναλυτές σε έρευνα της FactSet ανέμεναν κέρδη 478 εκατ. δολαρίων, ή 72 cents ανά μετοχή, με έσοδα 2,06 δισ. δολαρίων.

  Η Airbnb σημείωσε ότι το γ' τρίμηνο είναι συνήθως το καλύτερο τρίμηνο λόγω εποχιακών ταξιδιών αλλά εξέδωσε επίσης ένα αισιόδοξο outlook για το δ' τρίμηνο, το οποίο υποστήριξε ότι έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά.

  Η εταιρεία αναμένει έσοδα για το δ' τρίμηνο μεταξύ 1,39 δισ. δολαρίων και 1,48 δισ. δολαρίων, ωστόσο δεν έδωσε προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη.

  Η μετοχή της Airbnb έκλεισε σήμερα με άνοδο 3,2% στα 178,45 δολ. ενώ μέχρι στιγμής για φέτος η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 21,6%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ