Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Νοε-2021 17:06

  Google: Επένδυσε 1 δισ. δολάρια στο χρηματιστήριο παραγώγων CME Group

  Google: Επένδυσε 1 δισ. δολάρια στο χρηματιστήριο παραγώγων CME Group
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων στο χρηματιστήριο παραγώγων CME Group πραγματοποίησε η Google, θυγατρική της Alphabet, που με την κίνηση αυτή κάνει την είσοδό της και στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

  Παράλληλα, ο τεχνολογικός κολοσσός υπέγραψε ξεχωριστή συμφωνία με τον διαχειριστή για τη μεταφορά των συστημάτων συναλλαγών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ) στο cloud, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Πέμπτη.

  Σύμφωνα με τους όρους της 10ετούς συνεργασίας που υπέγραψαν Google και CME, το χρηματιστήριο παραγώγων που εδρεύει στο Σικάγο θα ξεκινήσει να μεταφέρει την τεχνολογική υποδομή του στο Google Cloud το επόμενο έτος, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Η συμφωνία με τον διαχειριστή αγορών παραγώγων σηματοδοτεί μια σημαντική νίκη για το τμήμα cloud της Google, που ανταγωνίζεται σκληρά τις Amazon.com και Microsoft για την εξασφάλιση σημαντικών, προσοδοφόρων συμβολαίων από εταιρείας του Fortune 500.

  Εν τω μεταξύ, η συμφωνία εξασφαλίζει στην Google πρόσβαση στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο οποίος αρχίζει να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους.

  Όσον αφορά την επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων της Google στην CME πραγματοποιήθηκε με τη μορφή μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου του χρηματιστηρίου παραγώγων.

  Η συνεργασία με την Google θα βοηθήσει τη CME να παρέχει ευκολότερη πρόσβαση σε περισσότερους συμμετέχοντες στην αγορά, να περιορίσει τα κόστη της και να εξορθολογήσει την υποδομή πληροφορικής και άλλες λειτουργίες της, με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση κόστους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ